?>

Çakır: "Uçaklar değil Türk evladının inancı toprağa gömüldü"

Kayseri'de; 1947'de abd'nin türkiye'ye yardım planı ile bir anda ortadan kaybolduğu, envanterlerden silinen 72 adet focke-wulf fw-190 tipi uçaklardan 50'sinin gömüldüğü iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan tomtaş yönetim kurulu üyesi ferhat çakır; "birçok akademik araştırma yapmamıza rağmen herhangi bir uçak gömülmesine yönelik bir veriye rastlamadık. Ama gömülen bir şey vardı; türk evladının yüksek teknoloji üretebileceğinin inancı toprağın altına gömülmüştü" dedi.

Genel - 2 gün önce

Kayseri’de, 1947’de ABD’nin Türkiye’ye yardım planı ile bir anda ortadan kaybolduğu, envanterlerden silinen 72 adet Focke-Wulf FW-190 tipi uçaklardan 50’sinin gömüldüğü iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan TOMTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakır, "Birçok akademik araştırma yapmamıza rağmen herhangi bir uçak gömülmesine yönelik bir veriye rastlamadık. Ama gömülen bir şey vardı; Türk evladının yüksek teknoloji üretebileceğinin inancı toprağın altına gömülmüştü" dedi.

Kayseri’de gömülü uçakların olduğu iddiasını değerlendiren TOMTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakır, yapılan birçok çalışma ve araştırmalara rağmen bir veriye rastlamadıklarını kaydetti. Asıl olan Türk evladının inancının gömülmesi olduğunu vurgulayan Çakır; son yıllarda yapılan hamlelerle bu inancın yeniden canlandığının altını çizdi. Çakır, "1950’lerde Kayseri Hava İkmal’de TOMTAŞ’ın ürettiği uçakların gömüldüğü hikayesi var. Birçok araştırma yapmamıza rağmen Genelkurmay başkanımızdan Hava Kuvvetleri komutanımıza, Milli Savunma bakanımızdan ilgili genel müdür ve generallerimize sormamıza, bu konuda birçok akademik araştırma yapmamıza rağmen herhangi bir uçak gömülmesine yönelik bir veriye rastlamadık. Ama gömülen bir şey vardı; Türk evladının yüksek teknoloji üretebileceğinin inancı toprağın altına gömülmüştü" dedi. "İnanç yeniden canlandı, firmalarımızın ürünleri 50’nin üzerinde ülkeye satılıyor"

Son yıllarda yapılan hamlelerle yerli firmaların ürünlerinin 50’den fazla ülkeye satıldığını sözlerine ekleyen Ferhat Çakır, "Önce TUSAŞ’ın Necmettin Erbakan döneminde kurulması, daha sonra Turgut Özal döneminde F-16’nın montajına başlanması, sonrasında ise son 25 yılda yapılan hamlelerle bu memleketin evladının en yüksek teknolojiye erişebileceğine olan inanç yeniden canlanmış, sokaklarda ve caddelerde bütün gençlerimiz artık yüksek teknolojiye, havacılık bölümlerine, savunma sanayine ilgi duymaya başlamıştır. Bunun neticesinde önce BAYKAR gibi, TUSAŞ gibi büyük firmalarımızın ürünleri 50’nin üzerinde ülkeye satışına başlanmış, bu konuda Türkiye insansız hava araçları konusunda yüzde 70’lik pazar payına erişmiş, yüzde 85’in üzerinde yerlilik oranına erişmiş. TOMTAŞ da Kayseri’de bu inanç ve ruhla ’yiğit düştüğü yerden kalkar’ fikriyatıyla öncelikle TUSAŞ’ın yerli ve milli ürünlerinin parçalarını üretmeye, sonrasında ise yerli ve milli jet motorlu uçağımız HÜRJET’in montajını yaparak elinden gelen desteği vererek Türkiye’de yeniden Sanayi Bakanlığımız önceliğinde yapılan milli teknoloji hamlesinde üzerine düşen görevi yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.

TOMTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekşi, "Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan ve 2023 yılında yeniden hayata geçen TOMTAŞ ile; Anka Kuşu misali bu memleketin evladının ruhunun gömülen yerden yeniden doğduğunu söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

Türk yüzücü ‘Guienness Yılın Performansı’na aday

2025-02-04 11:21 - Spor

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

Kastamonu’da seyir halindeki otomobil alev alev yandı

2025-02-05 00:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Belgrat Ormanı beyaza büründü, hayran bırakan kar manzarası havadan görüntülendi

16:12 - Genel

Şehit Binbaşı Yetişen’in adı Efeler’de caddeye verilecek

15:56 - Genel

Şamlar Tabiat Parkı’nda oluşan kartpostallık görüntü havadan görüntülendi

15:43 - Genel

Sivas’ta mahkumlar kamu yararına çalışacak

15:43 - Genel

Esenyurt’ta polis ile vatandaşlar kar topu oynadı

15:28 - Genel

Günün Manşetleri

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya

Aydın’da Metamfetamin ve Esrar Ele Geçirildi

15:01 - Asayiş

11 Yıl Önce İşlenen Cinayette Sanıklara Yeniden Müebbet

14:55 - Asayiş

Taşköprü’de Şüpheli Araçtan Metamfetamin ve Tabanca Çıktı!

14:32 - Asayiş