?>

Can dostlara atık kumaşlardan fular ve tasma

?zmir ekonomi üniversitesi (ieü) tekstil ve moda tasarımı bölümü öğrencisi beril ortaç, denim atıklarını kullanarak patili dostlar için tasma ve fular tasarladı.

Genel - 5 ay önce

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Beril Ortaç, denim atıklarını kullanarak patili dostlar için tasma ve fular tasarladı. Japon kültürüne ait geleneksel bir kumaş boyama ve desen verme biçimi olan kintsugi ile sashiko tekniklerinden ilham alan Ortaç, tasarımlarıyla büyük beğeni topladı. Türkiye’nin önde gelen jean markalarından Lee Wrangler ile özel bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Ortaç, sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmak hedefiyle yeni projeler üretmeye devam edeceğini söyledi.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı 4’üncü sınıf öğrencisi Beril Ortaç’a, tasarımlarında kullandığı denim atıkları Lee Wrangler tarafından gönderildi. Yaklaşık 1 ay süren çalışmalar sonunda birbirinden renkli 30 adet tasma ve fular tasarlayan Ortaç, çizim yeteneği ile fark oluşturdu. Tasarımlar çok beğenildi

Tasarımlarda denim atıklarını kullanarak sürdürülebilirliğe de dikkat çektiğini söyleyen Ortaç, “Daha önce ders kapsamında yine aynı markayla bir denim projesinde çalışmıştık. Koleksiyonum, çok beğenilmiş ve bir ay boyunca sergilenmişti. Bu sefer de kedi ve köpekler için tasarım yapmak istediklerini ilettiler. Ben de bu teklifi memnuniyetle kabul ettim. Bir aylık bir çalışma sürecim oldu. Bu süreçte, bana atık denimler gönderdiler. Bu atık denimlerden kedi-köpek fuları ve tasması tasarladım. Tasarımlar çok beğenildi, sosyal medyada paylaşıldı. Birçok kişi benimle iletişim kurup çalışmalarım için tebrik etti” diye konuştu. “Mutlu ve gururluyum”

Atık kumaşların farklı amaçlarla değerlendirilebileceğini hatırlatan Ortaç, “Atık olarak gördüğümüz parçaları tekrar değerlendirme amacı taşıyan ve sürdürülebilirliğe dikkat çeken, hem çevreci olan hem de sosyal sorumluluk amacı taşıyan bir projeydi. Bu sayede sokak hayvanlarına da destek olmuş olduk. Sashiko, kumaş ve giysilerin dekoratif uygulanması için kullanılan geleneksel bir dikiş, nakış türü. Kintsugi ise, bir nesneyi eskisinden çok daha güzel ve fonksiyonel hale getirmeyi amaçlayan bir anlayış. Tasarımlarımda bu tekniklerden de esinlendim. Böyle bir projede adımın duyulmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum. Beni bu projeye dahil ettikleri için Lee Wrangler’e çok teşekkür ediyorum. Bu proje, aynı zamanda benim kariyer yolculuğumda da önemli bir adım oldu. Bundan sonra da bu tarz projelerde yer almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Türkiye’nin ilk ve tek kadın X-Trial pilotu, off-road pistlerinde tozu dumana katıyor

2024-12-05 13:07 - Spor

Uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-04 13:33 - Asayiş

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS’TE ANTİK MERKEZ ÜZERİNDE KAKTÜS ŞÖLENİ

2024-12-04 16:06 - Marmaris

İlgili Haberler

Kars’ta meralarda hayvan sesleri yükseliyor

08:57 - Genel

Bitlis’te "Beş Minare Uluslararası Film Festivali" başladı

23:46 - Genel

Türkeli’de ORKÖY destekleri için kura çekimi gerçekleştirildi

20:00 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ana muhalefet partisinin tek yaptığı popülizm"

19:13 - Genel

Paket götürürken kazada hayatını kaybeden motokurye son yolculuğuna uğurlandı

18:26 - Genel

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş