?>

Çankaya Üniversitesi’nde “Diplomaside Kadınlar Neden Vazgeçilmezdir Çalıştayı” düzenlenecek

çankaya üniversitesi kadın çalışmaları uygulama ve araştırma merkezi (kadum) 24 haziran dünya diplomaside kadınlar günü'nde “diplomaside kadınlar neden vazgeçilmezdir çalıştayı" düzenleyecek.

Genel - 10 ay önce

Çankaya Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADUM), 24 Haziran Dünya Diplomaside Kadınlar Günü’nde “Diplomaside Kadınlar Neden Vazgeçilmezdir Çalıştayı" düzenleyecek.

Çalıştay, Birleşmiş Milletler tarafından 2022’de ilan edilen Dünya Diplomaside Kadınlar Günü kapsamında Türkiye’de gerçekleştirilecek ilk etkinlik olacak. Devletler arası ilişkilerin tarihi boyunca erkeklerin kalesi olarak kabul edilen diplomasi alanına kadın diplomatların dahil olmasıyla yaşanan dönüşüm, daha fazla çeşitlilik ve kapsayıcılığın nasıl inşa edilebileceği, dış politikada liderlik pozisyonlarındaki kadınlar için fırsat eşitliğini teşvik için hangi girişim ve politikaların ele alınabileceği tartışılacak. Çalıştay, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hadi Hakan Maraş ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci’nin açılış konuşmaları sonrası Türkiye’de görev yapan yabancı ülkelerin kadın büyükelçileri, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan kadın büyükelçiler, uzmanlar, diplomasi alanına da odaklanan medya temsilcileri ile bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının katkılarıyla gerçekleşecek.

Çalıştayın moderatörlüğünü üstlenen KADUM Direktörü Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, “Dünya Diplomaside Kadınlar Günü, sürdürülebilir kalkınmanın, barış ve demokrasinin başarılmasına, kadınların erkeklerle eşit şartlarda karar alma süreçlerine her düzeyde katılımını sağlamaya odaklıdır. Bu hedefi başarmak, dünyanın kırılgan dengelere endekslendiği şu zamanlarda tüm insanlığın ortak inisiyatifi olmak zorundadır. Yüzyıllar boyunca diplomaside etkin bir rol oynamalarına rağmen kadınların katkıları çoklukla göz ardı edilmiştir. Oysa araştırmalar kadınlar tarafından gerçekleştirilen, kadınların aktif parçası oldukları barış anlaşmaları ile kalıcı barış arasında güçlü bir bağın varlığını göstermektedir. Diplomasi süreçlerinde daha fazla kadın aktörün karar alıcı, yönlendirici pozisyonla dahil edilmesine insanlık olarak ihtiyacımız var ve böylesi zeminlerin inşası için bu çalışmamız aracılığıyla anlamlı bir katkı ortaya koyacak ve bu alandaki inisiyatifimizi sürdüreceğız” dedi.

Çankaya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 24 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da başlayacak çalıştay sonrasında konunun etkin paydaşlarının tespit ve önerileri rapor haline getirilerek, kamuoyuyla da paylaşılacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KÖYCEĞİZ'İN SAKLI CENNETİ : YUVARLAKÇAY

2024-06-17 20:32 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

DATÇA YOLUNDAKİ EŞEK VE ATLARA DİKKAT

2024-06-20 15:57 - Yaşam

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

2024-06-15 01:03 - Marmaris

MUĞLA DEŞTİN'DE KARŞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

2024-06-19 11:29 - ÇEVRE

İTFAİYE ’DEN ŞÖVALYE SAKİNLERİNE EĞİTİM 

2024-06-21 14:11 - Asayiş

Samsunspor’da geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı

2024-06-18 16:24 - Spor

AKYAKA’DA İZDİHAM YAŞANDI

2024-06-20 15:48 - Turizm

MUĞLA AKBÜK PLAJI ARTIK ÜCRETSİZ

2024-06-19 11:37 - Turizm

ÇAMLI'DA ÇİLEK RESTAURANT SİZLERİ BEKLİYOR

2024-06-19 14:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Nazilli Belediyesi, kültürel faaliyetlere hız verdi

12:22 - Genel

Gemlik Belediyesi’ne "Patili Canlar" projesiyle anlamlı ödül

12:21 - Genel

Esenyurt Belediyesi’nden kültür sanata tam destek

12:08 - Genel

Gündüz vakti somon üretim tesisine giren aç ayı kameralara yakalandı

12:13 - Genel

Başkan Çerçioğlu’nun çalışmaları ile Didimliler kazanıyor

12:08 - Genel

Günün Manşetleri

Ruhsatsız Salyangoz Taşımacılığına Jandarma Engeli

11:48 - Asayiş

Vatandaşların Kripto Paralarını Çalan 6 Şüpheli Yakalandı

11:44 - Asayiş

Spor Yaralanmalarına Zamanında Müdahale Hayati!

11:28 - Sağlık

Serada Kenevir Yetiştiren Şüpheli Polise Yakalandı

11:19 - Asayiş

Cezaevi İzinlisi Eski Eşini Öldürdü

11:04 - Asayiş