?>

Caracal Robotics robot takımı geliştirdikleri robot üzerinden Şırnaklı öğrencilere eğitim verdi

?stanbul mehmet rıfat evyap mesleki ve teknik anadolu lisesi bilişim teknolojileri sınıfı öğrencileri tarafından oluşturulan caracal robotics robot takımı “potansiyel eşitlik yolu” projesi kapsamında şırnaklı öğrenciler ile bir araya geldi.

Teknoloji - 5 ay önce

İstanbul Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri sınıfı öğrencilerinin kurduğu Caracal Robotics robot takımı, “Potansiyel Eşitlik Yolu Projesi" çerçevesinde Şırnaklı öğrencilerle bir araya geldi.

İstanbul Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Caracal Robotics robot takımı öğrencileri, “Potansiyel Eşitlik Yolu Projesi" kapsamında Şırnak’ta 6 köy okulunu ziyaret ederek, katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri deneyim ve tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. İstanbul Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İsmail Hamulu, teknoloji imkanlarının kısıtlı olduğu ve teknolojinin ulaşamadığı köyler ile “Potansiyel Eşitlik Yolu Projesi" kapsamında bir araya geldiklerini söyledi. 4 gündür Şırnak’ta bulunduklarını belirten Hamulu, "Toplamda 6 köy okuluna ziyarette bulunmayı hedefliyoruz. Bugün de Toptepe Ortaokulu’ndayız. Amacımız robot takımımızın elde ettiği deneyimleri, tecrübeleri buradaki okullarla da paylaşmak. Onların da kendi takımlarını kurması konusunda teşvik edilmesini sağlamak. Buraya öğrencilerimizle beraber geldik. 5 öğrenci ve 2 öğretmen olarak buradayız” dedi. “Şırnaklı öğrencilere robot kültürü aşılamayı hedefliyoruz”

3 farklı atölye çalışması ile köydeki öğrencilere robot kültürünü aşılamayı hedeflediklerini ifade eden Hamulu, “Gittiğimiz her okulda, yaptığımız etkinlikler ve çalışmalarla öğrencilere robot kültürünü, sistem kültürünü aşılamayı hedefliyoruz. Öğrenciler lego setleri ile robot yapım süreçlerini öğreniyorlar. Aynı zamanda kendi geliştirdiğimiz robotu da İstanbul’dan buraya getirdik. O robotun da yapım süreçlerini inceleme fırsatı elde ediyorlar. Bunun dışında yapay zeka uygulamalarını da, günümüzün popüler olan yeni teknoloji diyebileceğimiz uygulamalarını da öğrencilerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

Proje ile gittikleri her okulda bir robot takımı kurulmasını sağladıklarını kaydeden Hamulu, şöyle konuştu:

"Projede uzun vadeli amacımız her okulun kendi robot takımının olmasını sağlamak. Bu konuda malzeme desteği, ekipman desteğini de robot takımı olarak sağlamayı hedefliyoruz. Caracal Robotics geçen yıl ülkemizi Amerika’da dünya şampiyonasında temsil edip, ödülle dönmüş bir robot takımı. Öğrencilerimiz birçok deneyim elde etti. Buradaki dezavantajlı bölgelerde, teknolojiye ulaşımda güçlük yaşayan okullarda da bu imkanları paylaşarak, onları da cesaretlendirmek istiyoruz. Hedefimiz Şırnak’ta da birden fazla robot takımının kurularak, yarışmalarda temsiliyetinin sağlanmasıdır."

Aldıkları eğitimler sonunda başarılı olan öğrencileri İstanbul’da yarışmalarda ağırlamak istediklerini söyleyen Hamulu, “Burada etkinliklerimizi tamamladıktan sonra ikinci dönem başında öğrencilerle beraber online eğitimler planlıyoruz. Eğitimler sonunda başarılı olan öğrencileri İstanbul’da katıldığımız yarışmada ağırlamak istiyoruz. Hem bizimle beraber yarışmayı deneyimleyecekler hem de İstanbul’da önemli yerleri gezme fırsatı, deneyimleme fırsatı elde edecekler” ifadelerini kullandı.

Caracal Robotics robot takımı kaptanı Cenk Tuzluca, “Şırnak’a robotumuzu getirdik. Potansiyel Eşitlik Yolunda projemiz kapsamında buradayız. Robotumuz bir FIC robotu. First vakfının FIC yarışmalarına katılıyor. Bu sene 3 yarışmaya katıldık ve 3 ödül kazandık" dedi.

Caracal Robotics robot takımı üyesi Berra Nur Demir ise, “Çocuklara lego spasrks setleri ile eğitim vermek, bu eğitim sayesinde de çocuklarla E-Ötesi ve Efeler takımını oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

40 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 15:54 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

Enis Bardhi’ye teşekkür plaketi

2025-01-15 18:52 - Spor

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Samsun’da yangın tüpüne gizlenmiş 4,7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-15 11:17 - Asayiş

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

İlgili Haberler

"Yapay Zeka Uygulamaları Eğitim Protokolü" imzalandı

20:53 - Teknoloji

İHA eğitimiyle öğretmenler geleceğin projelerine hazırlanıyor

14:21 - Teknoloji

Antalya’nın altyapı yazılımı Manisa’ya taşınıyor

12:20 - Teknoloji

Uzmanından Ailelere Sosyal Medya Uyarısı

10:06 - Teknoloji

’İzlesin de büyüsün projesi’ tamamlandı

09:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş