?>

Çatalca’da ormana dökülen atık sular ağaçları kuruttu

çatalca’da bir kum ocağının ormana akıttığı atıklar yüzünden oluşan bataklık ağaçları kuruttu.

Asayiş - 15 saat önce

Çatalca’da bir kum ocağının ormana akıttığı atıklar yüzünden oluşan bataklık ağaçları kuruttu. Kuruyan alan havadan çekilen görüntülerle gün yüzüne çıktı. Çatalca Merkez Avcılar ve atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Bükülmez, "Kum yıkandıktan sonra yayılan sular, bütün ormanı akıl almaz şekilde yok etmiş ve bataklık haline getirmiş. Bataklığın artan suları Terkos Gölü’ne içme suyu olarak karışıyor" dedi.

Karacaköy Mahallesi sınırları içerisinde iddiaya göre, ormanlık alan içerisinde faaliyet gösteren kum ocağı, kum yıkama aşamasında çıkan atık ve kirli balçığı dere havzasına döktü. Dere havzası ve çevresi bataklığa dönüştü. Havadan çekilen dron görüntüsünde ormanın bir bölümünün bataklık nedeniyle kurumuş halde olduğu görüldü. Ormanda geniş bir bataklık oluştu. Vatandaşlar 5 yıldır atıkların ormana döküldüğünü belirtiyor. Nesli tükenme tehlikesi altına olan Karacaların ve diğer hayvanları da etkilerken, itfaiyenin yolunu kapattığı öğrenildi. Çevrede bulunan insanların mantar toplamak için ve çeşitli faaliyetler için ormanı sıkça kullanması vatandaşların bataklığa saplanma tehlikesini de beraberinde getiriyor. Çatalca Merkez Avcılar ve atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Bükülmez, Bataklığın artan sularının Terkos Görülü’ne karıştığını ifade etti. "Bataklığın artan suları Terkos Gölü’ne içme suyu olarak karışıyor"

Ormanın tahrip edildiğini ve yaşan sorunlar ile ilgili konuşan Çatalca Merkez Avcılar ve atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Bükülmez, " Bana ava giden arkadaşlar haber verdi. Karacaköy mıntıkasında böyle bir çok büyük bataklık meydana gelmiş. Kum ocağı var kum ocağından yayılan sular kum yıkandıktan sonra yayılan sular, bütün ormanı akıl almaz şekilde yok etmiş ve bataklık haline getirmiş. Bu ormanda yaşayan hayvanlar, yaban hayatı çok büyük tehlike altında artı bu bataklığın artan suları Terkos Gölü’ne içme suyu olarak karışıyor. Allah muhafaza buraya eğer inek veyahutta domuz veyahut karaca, geyik gibi hayvanlar hatta insanlar girdiği zaman buradan çıkamaz. Ağaçlara yazık bu ağaçlara yazık olmuş, altı hava almadığı için bataklıktan dolayı kurumuş. Çok büyük bir alan çok büyük bir ziyan, buranın bir an önce kontrol altına almasını ve bu çevre katliamının durdurulmasını istiyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Muğla’da kayıp gençten 72 saattir haber alınamıyor

2025-04-16 10:23 - Asayiş

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Böyle tiryakilik görülmedi: Şarampole uçan araçtan yaralı kurtarıldı, sedyede sigara yaktı

03:07 - Asayiş

Ters yönde ilerleyen traktör ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

02:43 - Asayiş

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti

02:00 - Asayiş

Edirne’de fuhuş operasyonu: 4 tutuklama

01:56 - Asayiş

Van’da 4 ev ve 1 iş yerine operasyon: Çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi

01:35 - Asayiş

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık