?>

Cengiz Bektaş Kent Belleği Muğla’nın geleceğini şekillendirecek

Cengiz bektaş kent belleği muğla’nın geleceğini şekillendirecek

Kültür Sanat - 1 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras’ın “Dünya Kenti Muğla” vizyonu doğrultusunda kurduğu Muğla Planlama Ajansı (MUPA), kentin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Dünyaca ünlü mimar Cengiz Bektaş’ın tasarladığı bina, modern bir planlama anlayışıyla, Muğla’nın sürdürülebilir geleceğini şekillendiren bir merkez olması için gün sayıyor.

Cengiz Bektaş Kent Belleği olarak tasarlanan binaya, kültür merkezi olarak MUPA tarafından yeniden işlev kazandırılıyor. Sergi alanları, 300 kişilik oditoryum, inovasyon merkezi, çocuk kütüphanesi gibi farklı bölümleriyle her yaş grubuna hitap edecek olan binada; gençler, kadın kooperatifleri, akademisyenler, sanatçılar olmak üzere kentin değer üreten paydaşlarıyla ortak atölyeler düzenlenecek.

Gözlemevi ile geleceğe bilimsel yaklaşım

Binanın mimarisi MUPA’nın veri odaklı planlama anlayışıyla destekleniyor. Binada yer alacak gözlemevi birimi, kentin kalkınma süreçlerini bilimsel temellere oturturken geleceğe yönelik stratejik kararları bilimsel verilerle destekleyecek.

Başkan Aras: “Geleceğe ışık tutacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu projeyi kente değer katacak bir adım olarak değerlendirerek şu ifadelerde bulundu: " Muğla Planlama Ajansımızın geleceğe ışık tutacak çalışmalarını yapacağı binamız; Cengiz Bektaş’ın hayali olan Muğla’nın ortak akılla geleceğe taşınmasında büyük bir rol oynayacak. Bu hayali MUPA’nın bilimsel ve katılımcı planlama anlayışı ile hayata geçireceğiz”

Muğla Planlama Ajansı, kenti bilimsel veriler ve ortak akılla planlamak amacıyla kurulmuş bir yapı olarak dikkat çekiyor. Muğla’nın ihtiyaçlarını analiz etmek ve bu ihtiyaçlara yönelik stratejiler geliştirmek için çalışan ajans, alanında uzman ekiplerle birlikte veri odaklı bir planlama modeli izliyor. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kadın kooperatifleri ile iş birliği yaparak, kapsayıcı ve yenilikçi projeler üretmeyi hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

430 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-12-24 10:12 - Asayiş

Hakkari’de turşu bidonunda 13 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-12-23 15:59 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

DİSK'ten emekli maaşı imza kampanyası

2024-12-24 12:24 - Gündem

Kerem Aktürkoğlu Kocaeli’de söz yüzüğü taktı

2024-12-26 00:40 - Spor

İlgili Haberler

Ankara Pursaklar Belediyesi’nden 3’üncü Kitap Fuarı

13:04 - Kültür Sanat

Karapınar Kavurgası, coğrafi işaretli ürün oldu

12:29 - Kültür Sanat

Anadolu’da ki Gladyatör arenası gün yüzüne çıkartılacak

12:05 - Kültür Sanat

Manisa’da kültür sanat kursları hız kesmeden devam ediyor

11:13 - Kültür Sanat

Mimar Sinan Akademi’de en fazla katılım piyona eğitimine oldu

10:43 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor