?>

Cesedi ormanlık alanda yanmış halde bulunan işçi cinayeti davasında karar

Zonguldak’ta ruhsatsız maden ocağında çalışan afganistan uyruklu vezir mohammad nourtani’nin cesedinin ormanlık alanda yanmış halde bulunmasına ilişkin 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararının verdi.

Asayiş - 4 gün önce

Zonguldak’ta Afganistan uyruklu işçinin cesedinin ormanlık alanda yanmış halde bulunmasına ilişkin 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme karar çıktı. Tutuklu sanıklardan ikisi 5’er yıl 8 ay, biri 4 yıl 6 ay, tutuksuz iki sanık 2’şer yıl, bir sanık ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görünlen duruşmaya tutuklu sanıklar A.A., E.G. ile tutuksuz sanık S.K. SEGBİS aracılığıyla, tutuklu sanık H.K. ve tutuksuz sanıklar A.Ç. ile E.D. ise salondan katıldı. Maktulün eşi Qamer Gül Meliki, sanıkların hayatlarını mahvettiğini belirterek, "Benim çocuklarım çocuk değil mi? Kocamı öldürdünüz, hayatımı mahvettiniz. Hakkımı alacağım bir karar olmasını istiyorum" dedi.

Ailenin avukatı Kerim Bahadır Şeker, beyanlarının zapta eksik geçirildiğini, her celsede konuşmasının kesildiğini ileri sürdü. Şeker ile mahkeme heyeti arasında tartışma yaşanırken, gerginliğin artması üzerine heyet, duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle Şeker’in salondan çıkarılmasına karar verdi.

Sanıklar savunmalarında suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. H.K, "Rahmetlinin canlanması için elimden geleni yaptım. Ölmüştü. Ailesine elimden gelen yardımı yaparım" dedi. H.K’nin avukatı ise ölüm nedeninin tespit edilemediğini belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklu sanıklar E.G. ve H.K’yi 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırırken, A.A’ya ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan E.D. ve S.K. 2’şer yıl, A.Ç. ise iş birliği nedeniyle indirim uygulanarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin, tutuksuz sanıkların ise yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmetti.

Duruşma sonrası açıklama yapan avukat Şeker, süreci AİHM’e taşıyacaklarını belirtirken, Qamer Gül Meliki ise, "Hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum. Hayatımı mahvettiler" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Muğla Büyükşehir kültür gezilerini başlatıyor

2025-04-08 15:42 - Genel

İlgili Haberler

Kırşehir’de 4 katlı binada yangın paniği... 3 kişi dumandan etkilendi

01:33 - Asayiş

Çorlu’da araç yangını

00:44 - Asayiş

Samsun’da koca dehşeti: Uzaklaştırma kararı bulunan eşini sokak ortasında öldürdü

00:36 - Asayiş

Hatay’da yaşlı adamın cansız bedeni bulundu

00:16 - Asayiş

Van’da 13 adreste çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

00:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş