?>

CHP Genel Başkanı Özel: “Yaparsa Bozbey yapar”

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere bursa'ya gelen cumhuriyet halk partisi (chp) genel başkanı özgür özel, mustafakemalpaşa ilçesinde halkla buluştu.

Siyaset - 6 ay önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in çiftçilerin mağduriyetini gidermek için harekete geçtiğini açıklayarak, “Hem üreticiyi mağdur halde bırakmayacağız hem de sıcak yaz günlerinde kavuna karpuza ulaşamayan ailelerin mağduriyetini gidereceğiz. Teşekkür ediyoruz Mustafa Bozbey’e, teşekkür ediyoruz halkçı belediye başkanımıza” dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafakemalpaşa ilçesinde halkla buluştu. Ziyarette, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk ve Kayıhan Pala, CHP Parti Meclisi üyesi Canan Taşer, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP İlçe Başkanı Gökhan Demir ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem de hazır bulundu.

Özgür Özel, Bursa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Genel siyasetin yanında Bursa özelinde de mesajlar veren Genel Başkan Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözlerini hatırlattı. Son dönemde milletin efendisi olan köylülerin zor durumda olduğunu anlatan Özel, “Kendi kendine yetebilecek, dünyayı doyurabilecek bu ülkede çiftçiler mağdur edildi. Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarının en önemli geçimlerden olan domates 2 liraya düşünce üzülmüştük. Bugün 1.75 liraya üreticiden domatesi alıyorlar. Bostanlar kavun ve karpuz dolu. 2 liraya karpuzu, 4 liraya kavunu yine de alan yok. Buradan bir müjde vereceğim. Kavun ve karpuz üreticilerine sesleniyorum. Hiç korkmayın. Mustafa Başkan ile konuştuk. Sözü aldık. Tarlada bir tek kavun ve karpuz bırakmayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız hepsini alıyor. Hem kavun-karpuz üreticisini mağdur halde bırakmayacağız hem de sıcak yaz günlerinde kavuna karpuza ulaşamayan ailelerin mağduriyetini gidereceğiz. Teşekkür ediyoruz Mustafa Bozbey’e, teşekkür ediyoruz bu halkçı belediye başkanımıza. Seçim öncesi ‘Yaparsa Bozbey yapar’ deniyordu. Şimdi kavun ve karpuz tarlada kaldı. Bostanı Bozbey kaldırıyor. Yaparsa Bozbey yapar” dedi.

“Başkanlarımızın yüzünü öne eğdirmeyiz”

Vatandaşa hizmet etmenin kolay olmadığını dile getiren Özgür Özel, belediyelerin zor şartlarda ve büyük borçlarla devralındığını söyledi. SGK borçlarının belediyelere giden İller Bankası ödeneğinden kesilmesi konusuna da değinen Özel, “Hangi görüşte olursa olsun ‘madem benim partim seçimi kazanamadı, hepsine ceza veriyorum. Parayı kesiyorum’ deniliyor. Yani yemeği onlar yedi, hesabı şimdi ‘siz ödeyeceksiniz’ deniliyor. ‘Hem bu dönemi ödeyeceksiniz hem geçmişi temizleyeceksiniz’ denmek isteniyor. Hizmetin aksaması, vatandaşın CHP’ye oy verdiğine pişman olması amaçlanıyor. Çok beklersin, çok beklersin, çok beklersin. ‘Parayı yollamayayım, çöpleri toplamasınlar, hizmet yapamasınlar’ deniyor. Biz buraya mazeret üretmeye gelmedik. İcap ederse hepimiz çıkarız, çöpleri elimizle toplarız ama yine de başkanlarımızın yüzünü öne eğdirmeyiz. Kim veriyor bu akılları bilmiyorum. Bu bir mali darbe girişimidir. Milletin seçtiklerini hizmet edemez noktaya getirmek, geçmişten gelen borçları faiziyle tahsilata koymak, hizmet ettirmemek, milleti yönetilmeyen belediyeye mahkûm etmeye çalışmak mali darbe girişimidir. Bu milletin seçtiklerine darbe yapmaya kalkmayın. Bu milletin seçtiklerine, millet sahip çıkacak” diye konuştu.

Konuşmanın sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e günün anısına 16 sırt numaralı Mustafakemalpaşaspor forması hediye edildi. Genel Başkan Özgür Özel daha sonra ‘Başkan Bozbey Burada’ otobüsünü ziyaret ederek Başkan Mustafa Bozbey’den proje hakkında bilgi aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Körfez ve Muğla koylarında yer kalmadı

2024-07-24 10:24 - Marmaris

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

MARMARİS’TE TAVŞAN VE KEÇİLERİN İNGİLİZ ANNESİ

2024-07-22 11:56 - İnsan

Antalya’da sadece tekneyle gezilebilen mağara

2024-07-22 16:17 - Gezi

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

KLİMA VE VANTİLATÖR FİYATLARI KATLANDI

2024-07-20 12:38 - Gündem

Onat Pasajı’nda Çıkan Yangın Korkuttu

2024-07-19 16:27 - Marmaris

Marmaris’te bu adayı görenler yeniden aşık oluyor

2024-07-23 11:28 - Marmaris

DATÇA’DA 4 BİN 500 LİRALIK ÇİĞ BALIK FİYATI NORMALMİŞ

2024-07-19 15:10 - Gündem

Çevreciler Bodrum Dereköy’de buluşuyor

2024-07-23 12:54 - ÇEVRE

İlgili Haberler

AK Parti Batman İl Başkanı Şansi, STK temsilcileriyle bir araya geldi

16:42 - Siyaset

Trump’ın Gazze açıklaması Van’da protesto edildi

14:53 - Siyaset

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, OHAL ilan edilen Santorini’de

14:11 - Siyaset

Başkan Kurnaz: "Ortak sevdamız İlkadım"

13:49 - Siyaset

Yeni Merkez İtfaiye Binası’nın açılışı yoğun katılım ve coşkuyla yapıldı

12:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık