?>

CHP’li Mustafakemalpaşa Belediyesinden imamlara şok karar

?mam evlerinin belediyenin encümen kararıyla ihaleye çıkılarak kira alınacağını ve din görevlilerine tebligat göndererek kira talebinde bulunduklarını söyleyen tekbir-sen genel başkanı zübeyir demirkaya, yazılı ve sözlü olarak itirazımızı rağmen bu tavırların devam ettiğini söyledi.

Genel - 2 ay önce

İmam evlerinin belediyenin encümen kararıyla ihaleye çıkılarak kira alınacağını ve din görevlilerine tebligat göndererek kira talebinde bulunduklarını söyleyen Tekbir-Sen Genel Başkanı Zübeyir Demirkaya, yazılı ve sözlü olarak itirazımıza rağmen bu tavırların devam ettiğini söyledi.

Mustafakemalpaşa İtfaiye Parkı’nda yapılan açıklamada, Tekbir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Erkam Gündem, Nilüfer İlçe Başkanı Ali Göleç ve Dinayet Birsen Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Sabri Karataş katıldı.

Bu durumun devam etmesi halinde kırsal mahallelere imam gelmeyeceğini söyleyen Tekbir-Sen Genel Başkanı Zübeyir Demirkaya, "6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6360 sayılı büyükşehir yasasıyla, köy tüzel kişiliğine ait taşınmazların belediyelere devredilmesi sonucu, yasadan önce köy olan mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın imece usulüyle yaptırmış oldukları imam evlerinden Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin belediye encümen kararıyla ihaleye çıkılarak kira alınacağını ve geriye dönük ecri misil uygulanmak suretiyle vatandaşlarımızın yaptırmış oldukları imam evlerinden din görevlilerimize tebligat göndererek kira talebinde bulunmaktadır. Belediyenin almış olduğu bu karara Tekbir-Sen olarak yazılı ve sözlü olarak itirazımızı beyan ettiğimiz halde maalesef bu tavırlarından vazgeçmemektedirler. Sendikalar kanunun verdiği yetkiye dayanarak, din görevlilerimize zorla dayatılmak istenen bu uygulamaya bir an önce son verilmesi, din görevlilerimizin zaten köylerde kaldıkları lojmanların bakımsız ve tamirat ve tadilata ihtiyaç duyması sebebiyle mağduriyet yaşadıklarını ve bir çok din görevlimiz lojmanların bakım ve onarımını cebinden harcamak suretiyle yaptırdıklarını ve din görevlilerimizin sesini ve mağduriyetlerini duyurmak istiyoruz. Biz din görevlileri olarak imam evlerinde oturmamızın tek sebebi, görev yaptığımız köylerde oturabileceğimiz ve görevimizi aksatmadan devam edebileceğimiz bir meskene sahip olunmaması. Eğer siz bu inadınıza devam ederseniz kırsal mahallelerimize imam gelmeyecektir ve görev yapan hocalarımız tayin isteyerek başka yerlere giderek bu durumda işe kırsal mahallelerde ki vatandaşlarımız mağdur olacaktır" dedi.

Bir imama belediyenin bilgisi olmadan binada oturduğu gerekçesiyle geriye dönük 20 bin lira ücret talep edildiğini ifade eden Demirkaya, "Vatandaşlarımızın alın terleriyle kazandıkları paralarla köyümüz imamsız kalmasın diye yaptırmış oldukları imam evlerinde belediye olarak hiçbir katkınız olmadığı halde sadece kanunen size devredildi diye vatandaşları mağdur etme pahasına siz o imam evlerinden kiralamaya devam mi edeceksiniz. Bir hocamıza gelen tebligatta belediyeye ait bir binada belediyenin bilgisi olmadan oturduğunu, bu sebeple geriye dönük 20 bin lira ücret talep edildiğini öğrendik. Bu hocamız o binaya oturduğunda su aboneliğini almak için belediyenizden izin almadı mı? Elektrik aboneliğini almak için belediyenizin izni alınmadı mı? Elbette hocamız bu abonelikleri yaparken belediyenizden gerekli izinleri alarak abonelikleri üzerine aldı. Aksi takdirde zaten abonelikleri alamıyordu. Büyükşehir yasasıyla köy tüzel kişiliğine ait taşınmazlar belediyelere devredilirken maalesef imam evleri de belediyelerin ve Milli Emlak’ın tüzel kişiliği oldu. Bu durum ise din görevlilerimizin mağduriyetlerine sebebiyet vermektedir. Bu mağduriyetlerin sona ermemesi için imam evlerinin Diyanet İşleri Başkanlığımıza devredilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını din görevlilerimiz adına sizlerden talep ediyoruz. Tekbir-Sen olarak bu sorun çözüme kavuşana kadar mücadele devam edeceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

İlgili Haberler

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Sırrı Süreyya Önder’i hastanede ziyaret etti

23:50 - Genel

Öğrencilerden İhlas Haber Ajansı’na ziyaret

21:53 - Genel

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığından uyuşturucuyla mücadelede kararlılık vurgusu

20:15 - Genel

Fethiye’de yangın ekiplerinin iş başı eğitimleri yapıldı

20:29 - Genel

Silivri’de Taban Gübresi Dağıtım töreni düzenlendi

19:44 - Genel

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş