?>

CHP Sözcüsü Yücel: ”Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Lütfü Savaş kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir”

Cumhuriyet halk partisi (chp) sözcüsü deniz yücel, “geçmiş dönemde hatay büyükşehir belediye başkanlığı yapmış olan lütfü savaş, bugün merkez yönetim kurulu toplantımızda oybirliğiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir. Diğer konularda alınan bir karar yoktur” dedi.

Siyaset - 5 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, “Geçmiş dönemde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Lütfü Savaş, bugün merkez yönetim kurulu toplantımızda oybirliğiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir. Diğer konularda alınan bir karar yoktur” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İstanbul’da düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Yücel, “Merkez yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik ve bu toplantılarda aldığımız kararlar sonucunda oluşturduğumuz bildirimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Partimiz 31 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühü ile birinci parti olmuştur. Kürt sorununun toplumsal mutabakatla şeffaf bir biçimde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulacak bir masa etrafında ön yargısız bir araya gelinerek çözülebileceğine inancımız tamdır. 6 ay önce temiz kağıdı almış olan, adli sicil kaydı adaylığa engel durumu tespit edilmemiş olan, devletin güvencesiyle aday yapılmış olan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in kendisine ve partisine itibar suikasti yapmak için bir kumpast planı hayata geçirilmiştir. Kaçma şüphesi bulunmazken, ifadeye çağrılabilecek durumda olmasına rağmen bir şafak operasyonuyla evinde gözaltına alınmıştır. Bu yapılan işlemlerde aileye saygı yok. OHAL döneminde yapılan bir düzenlemenin arkasına sığınılarak halkın iradesiyle farklı partilerden seçilmiş 45 meclis üyesi hakkında hiçbir soruşturma, hiçbir adli işlem yokken, içlerinden bir başkanvekili seçmek yerine bir gecede vali yardımcısı yaptığı kaymakamı kayyum olarak atamışlardır” ifadelerini kullandı.

Esenyut için acil eylem planı oluşturulduğunu ifade eden Yücel, “Pazartesi sabahından itibaren her gün bir genel başkan yardımcısı veya grup başkanvekilimizle iki parti meclisi üyesi, 3 milletvekili, 1 yüksek disiplin kurulu üyesi, 2 ilçe başkanı, 2 belediye başkanı, 2 İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticisi, 1 il yöneticisi ve 1 ilçe yöneticisinden oluşan en az 15 kişilik bir heyet, 2 hafta süresince Esenyurt ilçesinde görevlendirilecektir. Bu görevlendirilen heyet yaşanan hukuksuz süreci anlatmak, hukuksuz kayyumun takipçisi olmak ve kayyumun her kararının, her uygulamasının gayrimeşruluğunu teşhir etmek, hizmet ve halk dayanışması göstermek üzere acil eylem planı uygulayacaktır. Kriz masası oluşturularak, gerekli adımlar atılacaktır” dedi. “Lütfü Savaş disipline sevk edilmiştir”

Bir basın mensubunun CHP Parti Meclisi Üyesi Haydar Fırat’ın Tanju Özcan ve Burcu Köksal için “Parti Meclis toplantısında iki belediye başkanının CHP üyeliğinin askıya alınması gerektiğini savunacağım” şeklindeki sözleri ile ilgili sorusu üzerine Yücel, “Bir belediye başkanımıza operasyon yapılırken, partimizde görevi olsun ya da olmasın hiçbir Cumhuriyet Halk Partililinin bu sürece partimizin aldığı kararların dışında bakması ve yorum geliştirmesi kabul edilmez. Bugün MYK toplantımızda ve Parti Meclisi toplantımızda bu konuda bir karar alınmadı. Ancak şunu ifade edebilirim; geçmiş dönemde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Lütfü Savaş bugün Merkez Yönetim Kurulu toplantımızda oybirliğiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir. Diğer konularda alınan bir karar yoktur” diye konuştu.

CHP, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in ’PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediyesi önünde protesto mitingi düzenlemişti. Hatay’ın CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bugünün CHP’si DEM’lenmekle meşgul. Parti olarak, terör ile bağ kuran ve terörden siyasi rant devşirenleri her kim olursa olsun ya da hangi oluşum olursa olsun savunamayız" demişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

Çanakkale’de piyasa değeri 700 bin TL değerinde 202,19 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-10-31 10:32 - Asayiş

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

İlgili Haberler

Başkan Sekmen; "Hizmeti bir gönül işi olarak görüyoruz"

10:00 - Siyaset

Cevizdere Şehitleri ve Gazileri Derneği’nde başkan değişikliği

09:49 - Siyaset

Milletvekili Ün ’İklim Kanunu’ teklifinin geri çekilmesini değerlendirdi

09:35 - Siyaset

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Henüz ameliyat tamamlanmadı"

09:06 - Siyaset

DEM Parti Eş Genel Başkanları, Sırrı Süreyya Önder’e hastanede ziyarette bulundu

04:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş