?>

Çığır açan alerjik egzama tedavisi artık Samsun’da da yapılabiliyor

Dermatoloji (cildiye) uzmanı prof. Dr. Müge güler özden, amerika’da sağlık otoriteleri tarafından ‘çığır açan tedaviler’ olarak onay alan yeni tedavi imkanlarının şiddetli alerjik egzaması olan hastalar için çok başarılı sonuçlar vermekte ve uygun hastalarda ondokuz mayıs üniversitesi’nde uygulanmakta olduğunu söyledi.

Sağlık - 8 ay önce

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, Amerika’da sağlık otoriteleri tarafından ‘çığır açan tedaviler’ olarak onay alan yeni tedavi imkanlarının ’şiddetli alerjik egzaması’ olan hastalar için çok başarılı sonuçlar verdiğini ve uygun hastalara Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) uygulandığını açıkladı.

6. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu, Samsun’da gerçekleştirildi. OMÜ Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden’in kongre başkanlığını yaptığı sempozyumun 2. gününde sedef hastalığının yanı sıra alerjik egzamanın da tedavisinin Türkiye’de Samsun OMÜ’de yapılabildiğine dikkat çekildi. Prof. Dr. Özden, 100’ün üzerinde hekimin katıldığı sempozyumda her hekimin kendi uzmanlık alanında sunum yaptığını belirtti. “Şiddetli alerjik egzamada çığır açan tedaviler artık üniversitemizde yapılabiliyor”

Yeni tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Müge Güler Özden, “Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu’nun bu yıl 6’cısını gerçekleştiriyoruz. Dermatoloji ve kozmetoloji bilimindeki yenilikleri tartıştığımız sempozyumumuza ülkemizden 100’ün üzerinde hekim katılımcı ve 50’nin üzerinde konuşmacı Samsun’da buluştu. Bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi sedef hastalığının tedavisindeki yeniliklerin yanı sıra alerjik egzama olarak bilinen ‘atopik dermatit’ hastalığının tedavisinde çok büyük yenilikler paylaşılıyor. Amerika sağlık otoriteleri tarafından çığır açan tedaviler vurgusuyla onay alan bu yeni tedavi imkanı artık ülkemizde de var. Alerjik egzaması şiddetli olan hastalara OMÜ Hastanemize başvurmalarını ve bu tedaviler hakkında bilgi almalarını önerebilirim. Sempozyumda ayrıca kozmetik dermatoloji alanında da yenilikler, yeni yaklaşımlar ve yeni uygulama teknikleri tartışılmaya devam ediyor” dedi.

Sempozyumun 2. gününde uzman hekimler tarafından tırnak biyopsi teknikleri, flep teknikleri, hidradenitis suppurativa tedavisi, psoriasis (sedef) ve çocuk psoriasis tedavisi, androgenetik alopesi tedavisi,lazerlerin kullanım alanları, botulinum toksinin kozmetik dışı endikasyonlarda kullanımı, biyostimulan dolgular, ürtiker hastasına yaklaşım, alerji testlerinin yeri, HPV aşılarında güncel gelişmeler,tırnak hastalıklarında alternatif tedaviler,akne-demodex-rosaceada tedavi kozmetik bakım önerileri, dudak dolgusu uygulama teknikleri, ameliyatsız yağ yakma teknikleri gibi birçok konuda da sunumlar gerçekleştirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KÖYCEĞİZ'İN SAKLI CENNETİ : YUVARLAKÇAY

2024-06-17 20:32 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

DATÇA YOLUNDAKİ EŞEK VE ATLARA DİKKAT

2024-06-20 15:57 - Yaşam

MUĞLA DEŞTİN'DE KARŞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

2024-06-19 11:29 - ÇEVRE

İTFAİYE ’DEN ŞÖVALYE SAKİNLERİNE EĞİTİM 

2024-06-21 14:11 - Asayiş

Samsunspor’da geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı

2024-06-18 16:24 - Spor

AKYAKA’DA İZDİHAM YAŞANDI

2024-06-20 15:48 - Turizm

MUĞLA AKBÜK PLAJI ARTIK ÜCRETSİZ

2024-06-19 11:37 - Turizm

ÇAMLI'DA ÇİLEK RESTAURANT SİZLERİ BEKLİYOR

2024-06-19 14:42 - Marmaris

Kütahya’da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

2024-06-20 00:57 - Asayiş

İlgili Haberler

‘Kalpsiz’ dediler nakil oldu

16:09 - Sağlık

Tuşba’da HPV taraması gerçekleştirildi

16:06 - Sağlık

Opr. Dr. İlham Gülçek, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

15:47 - Sağlık

MEAH’TA YENİ DERİ UZMANI DR. AHMED CHKMAKCHİ

15:42 - Sağlık

SEAH’ta bir gecede 3 nakil: 67 yaşındaki anne, kızı için düşünmeden böbreğini bağışladı

15:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık