Çimentoculara karşı halkın mücadelesini kıramayacaklar

Muğla’da kurulmak istenen Çimento Fabrikasına karşı mücadele veren yaşam savunucuları hakkında çimentocu firmanın karalama kampanyası başlattığını belirten KESK Muğla Şubeler Platformu yaptığı açıklamada “Çimento fabrikasına karşı çıkan köylülerimize ve çevre savunucusu arkadaşımıza yönelik karalama kampanyalarını kınıyoruz” denildi.

ÇEVRE - 5 gün önce

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin Mahallesi’nde çevreciler ile fabrika sahipleri arasındaki olaylar durulmuyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Muğla Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Çimento fabrikasına karşı çıkan köylülerimize ve çevre savunucusu arkadaşımıza yönelik karalama kampanyalarını kınıyoruz. Çimentoculara karşı halkın mücadelesini kıramayacaklar” denildi.

 

YANILTICI ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Açıklamada, “Son günlerde isminde Muğla geçen ancak halkın menfaatlerinden uzak haberler yapan birkaç gazetenin halkı yanıltıcı haberlerini kaygıyla izliyoruz. Çimento fabrikasına karşı çıkan köylülerimize ve çevre savunucusu arkadaşımıza yönelik karalama kampanyalarını kınıyoruz. Sosyal medyada sponsorlu paylaşımlarla yanıltıcı algı yaratma çabaları halkımızın haklı mücadelesini durduramayacaktır. Gazetenin kimler tarafından fonlandığını biliyoruz ve bu tür haberlerin amacını açıkça görmekteyiz” ifadeleri yer aldı.

 

HEDEF GÖSTERİLEN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

“Çimento fabrikasına karşı direniş gösteren arkadaşlarımızın hedef alınarak sürecin yıpratılmaya çalışıldığını görüyoruz” sözlerinin yer aldığı açıklamanın devamı şöyle: “Hedef gösterilen arkadaşlarımızın yanındayız. ÇED raporunda belirtilen önemli çevresel tehditler arasında su kaynaklarının kirlenmesi, hava kalitesinin düşmesi ve yerel ekosistemin bozulması yer almaktadır. Mahkemeler, bu zararları göz önünde bulundurarak çeşitli iptal kararları vermiştir. Bu kararlar, halkımızın haklı mücadelesinin hukuki dayanaklarıdır. Örneğin, fabrika için alınan yapı ruhsatı mahkemelerce iptal edilmiştir. Bu, çevremizi ve sağlığımızı koruma adına verdiğimiz mücadelenin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermektedir.”

 

ÇİMENTO FABRİKALARININ BULUNDUKLARI ÇEVREYE ZARARLARI BİLİMSEL OLARAK DA ORTADA

Çimento fabrikasının kişiler üzerinden yürütülen tartışmalarla meşrulaştırılması ve çevre dostuymuş gibi gösterilmesinin kabul edilemeyeceğinin de belirtildiği açıklama, “Çimento fabrikalarının bulundukları çevreye zararları bilimsel olarak da ortadadır. Kurulmaya çalışılan fabrikanın sebep olacağı kirlilik nedeniyle yöredeki tarımsal faaliyetler sona erecek ve köylünün geçim kaynağı yok edilecektir. Ayrıca, fabrikanın sebep olacağı hastalıklar yöre halkını sağlığından edecektir. Tarım arazilerinin yok edilmesi ve halkın sağlığının bozulması hafife alınacak konular değildir. Amaç bellidir: Sermaye sahipleri kendi çıkarları uğruna köylümüzü toprağından ve sağlığından etmekte bir sakınca görmemektedir” şeklinde.

 

YAPTIRDIKLARI HABERLERLE ÇİMENTO FABRİKASI HAKLILIK KAZANAMAZ

Açıklamanın devamı şöyle: “Sonuç olarak, sermaye sahiplerinin kişiler üzerinden yaptırdıkları haberlerle çimento fabrikası haklılık kazanamaz. Çevremizi ve sağlığımızı koruma adına mücadele eden arkadaşlarımızın yanındayız. Halkımızı bu tür manipülatif haberlere karşı bilinçli olmaya davet ediyoruz. Gerçekleri örtbas etmeye çalışan bu girişimlere karşı birlikte duracağız ve çevremizi koruma mücadelemize devam edeceğiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail Malı Mı?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

“TATVAN TRENİ” 24 HAZİRAN’DA YOLA ÇIKIYOR

2024-06-20 16:05 - Turizm

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

İTFAİYE ’DEN ŞÖVALYE SAKİNLERİNE EĞİTİM 

2024-06-21 14:11 - Asayiş

Muğla Çimento’dan kamuoyu açıklaması: “Çevre duyarlılığı yüksek köylü ile çıkar gruplarını ayırıyoruz”

2024-06-27 09:34 - Gündem

AKYAKA’DA İZDİHAM YAŞANDI

2024-06-20 15:48 - Turizm

İlgili Haberler

KOYA ÇÖKERSEN VERGİ YOK, YURTDIŞINA ÇIKARSAN 3000 TL

11:50 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

12:20 - ÇEVRE

MUĞLALI ÇEVRECİLER SES YÜKSELTTİ: KARALAMALARI BİZİ KENETLENDİRDİ

10:38 - ÇEVRE

Edremit'te kaçak yapılar kaldırılıyor

15:55 - ÇEVRE

MGM 5 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

17:07 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Caddeden karşıya geçen yayalara motosiklet çarptı: 1’i ağır 3 yaralı

05:12 - Asayiş

Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

02:21 - Asayiş

TEM’in Bolu geçişinde 2 yolcu otobüsü çarpıştı: 15 yaralı

02:16 - Asayiş

Kereste deposu alev alev yandı

02:10 - Asayiş

Nevşehir’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

02:00 - Asayiş