?>

Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun kuruluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi

çin halk kurtuluş ordusu’nun kuruluşunun 97. Yıl dönümü ankara’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

Genel - 6 ay önce

Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun kuruluşunun 97. yıl dönümü Ankara’da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle Ankara’da bir otelde resepsiyon düzenlendi. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin’in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanı Gültekin Yaralı’nın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı.

Programda iki ülkenin milli marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. “Bin yıldır uzanan ’İpek Yolu’ iki milleti birbirine bağlamıştır”

Yeni dönemde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Çin tarzı modernizasyon ile Çin ulusunun yeniden kalkınmasını gerçekleştirmek için çaba gösterdiğini aktaran Büyükelçi Shaobin, “15-18 Temmuz tarihleri arasında tüm dünyanın dikkatini çeken Çin Komünist Partisi 20. Ulusal Kongresi’nin 3. Genel Kurulu Beijing’de başarı ile gerçekleştirildi. Genel kurula Çin Komünist Partisi Merkez Komitesinin reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha geliştirilmesine dair karar incelenip onaylanmış ve 300’den fazla önemli reform tedbiri önerilmiştir. Bu tedbirler daha kapsamlı reformların derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin ilerletilmesi için sistematik bir düzenleme getirmiştir. Çin ve Türkiye kadim medeniyetlere sahip iki ülkedir. Bin yıldır uzanan ’İpek Yolu’ iki milleti birbirine bağlamış ve karşılıklı dostane ilişkilere imkan sağlamıştır. Son yıllarda iki ülkenin liderlerinin ortak rehberliğinde Çin-Türkiye ilişkileri istikrarlı bir şekilde ve çeşitli alanlarda pratik iş birlikleri sürekli olarak derinleşmektedir. Çin ulusunun yeniden kalkınması ile Türkiye’nin Yüz Yıllık Vizyonu birbirine destek vererek insanlığın ilerleme tarihinde yeni bir sayfa açmaktadır. Çin, Türkiye ile birlikte siyasi güveni artırmaya, ’Kuşak ve Yol’ ile Orta Koridor girişimlerinin sinerjisini artırmaya ve çeşitli alanlarda somut iş birliğini daha derinleştirmeye devam edecektir” diye konuştu.

Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında ilişkilerin 2010 yılı itibarıyla ’stratejik iş birliği’ düzeyine yükseldiğini aktaran Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanı Gültekin Yaralı ise, “Çin Halk Cumhuriyeti ile saygı ve karşılıklı güven temelinde tesis ettiğimiz iş birliğini müşterek fayda çerçevesinde geliştirmeyi arzu ediyoruz. 2010 yılından beri süregelen Türkiye ve Çin Üst Düzey Askeri Diyalog Toplantıları askeri iş birliğimizin ilerletilmesine katkı sağlamaktadır. Bulunduğumuz coğrafyalarda güvenlik ve istikrar konusunda sorumluluklarımız olduğu inancındayız. İlişkilerimizin daha ileri seviyeler taşınması stratejik iş birliğimizin temellerin güçlendirilmesi açısından çok önemlidir. İş birliğimiz gelişmesi şüphesiz bölgesel barışa, refaha ve istikrara da büyük katkı sağlayacaktır. Dünya orduları arasında ilk sıralarda yer alan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Silahlı Kuvvetler Gününü bir kez daha kutladığımı ve burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyük Miting: Hayvan yasası için tüm Türkiye Ankara'ya geliyor

2024-07-26 13:52 - Gündem

Tarsus’un kalbi ’Gastronomi Sokağı’ olacak

2024-07-27 12:01 - Genel

Şeyma Subaşı’ya Bakanlık’tan ‘Gizli reklam’ cezası: 550 bin lira ödeyecek

2024-07-30 15:22 - Magazin

Yunanlıların Marmaris’teki kutsal adası: Kameriye

2024-07-29 15:00 - Yaşam

Marmaris'te Tan Taşçı konserinde izleyiciye tepki

2024-07-26 14:24 - Marmaris

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Fethiye’de otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü öldü

2024-07-29 22:51 - Asayiş

YATAĞAN’DA RES’E KARŞI ÇIKAN HALKTAN PROTESTO

2024-07-31 13:07 - Gündem

Sokak hayvanları yasasında son durum

2024-07-29 11:48 - Gündem

Yeniköy ve Kemerköy Santrallerin devletten ek bütçe

2024-07-25 17:00 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Esenyurt Belediyesi’nden yeni kreş müjdesi

21:03 - Genel

Büyükşehir, Şehit Binbaşı Yetişen’in ismini Aydın’da yaşatacak

20:42 - Genel

Vangölü’de dev dalgalar oluştu

20:10 - Genel

Başkan Çerkez’den golbol takımına destek

19:24 - Genel

Deprem bölgesindeki cami ve Kur’an kurslarına destek için hayır çarşısı açıldı

18:42 - Genel

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık