?>

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar farklı temalarla eğlenirken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a mektup yazdı.

Genel - 5 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde düzenlediği etkinlikle çocukların eğlenerek haklarını öğrenmesini sağladı. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Merve Fidan Barut, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Özge Demirel ve öğrenciler katıldı.

 

Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi

 Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, 7 farklı tema üzerinden çocuk hakları konuşuldu. Etkinlikte çocuğun eğitim, sağlık, dinlenme ve eğlenme gibi temel haklarının yanı sıra ayrım gözetmeme, çocuğun çalıştırılmaması, çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama, gelişme ve katılım gibi hakları anlatıldı. Etkinlikte ayrıca,  çocuk hakları masal anlatıcılığı, çocuk hakları kart oyunu, “Haklarımı Yerleştiriyorum” puzzle oyunu, felsefe ile çocuk, “Hakkımı Yakaladım” oyunu oynandı. Ayrıca sloganımı oluşturuyorum, çocuk olarak ne bekliyorum, konu başlıkları ile oluşturulan etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de haklarını farklı temalarla pekiştirdi.

 

Çocuklar Başkan Aras’a Mektup Yazdı

 Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte çocuklar Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a mektuplar yazdı. 71 öğrenci Başkan Aras’a yazdığı mektuplarda onu nereden tanıdıklarından, Muğla için yaptıklarından bahsettiler ve farklı isteklerini de başkana iletme fırsatı buldular. Öğrenciler Başkan Aras’a yazdıkları mektuplarda sosyal medyada çocukların yol talebine hemen cevap vererek mahalleye yol yapmasından, öğrenciler için ulaşımı 1 TL’ye indirmesinden ve Muğla’nın yöresel oyununu çok güzel oynadığından bahsettiler. Ayrıca Başkan Aras’tan okulları, mahalleleri için de farklı isteklerde bulundular.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da koltuk altındaki zuladan 11 kilo 350 gram metamfetamin çıktı

2024-11-18 09:45 - Asayiş

Bayburt’ta arama yapılan araçta bir miktar metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 11:43 - Asayiş

Kayseri Esen Metal SK liderliğini sürdürüyor

2024-11-19 08:49 - Spor

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Cihan Çanak kadroya alındı

2024-11-17 12:22 - Spor

Ağrı’da tırın dorsesinde 16 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 21:07 - Asayiş

Otobüste yolcunun yastığında metamfetamin ele geçirildi

2024-11-18 20:51 - Asayiş

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Dilucu Gümrük Kapısı’nda 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-16 20:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Arıcı’dan 23 Nisan mesajı: "Çocuklarımız Umudumuz ve geleceğimizdir"

16:55 - Genel

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Kaçar, minik misafirlerini ağırladı

16:47 - Genel

Türkeli’de geleceğin yöneticileri 23 Nisan’da görev başında

16:49 - Genel

Konak Belediyesi işçilerinin maaş krizi devam ediyor

16:34 - Genel

Gaziosmanpaşalı Kadınlar Kişisel Gelişim Seminerinde buluştu

16:35 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık