?>

Çöp ev mahkeme kararı ile temizlenebildi

Odunpazarı belediyesi zabıta, temizlik işleri ve kırsal hizmetler müdürlüğü, ilçe umumi hıfzıssıhha kurulu ve eskişehir 1. Sulh ceza hakimliği kararıyla büyükdere mahallesi lale bahçesi sokakta bulunan b. K’ya ait çöp ev niteliğinde olan daire nedeniyle harekete geçti.

Gündem - 10 ay önce

Odunpazarı Belediyesi Zabıta, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, sahibinin kapısını açmamakta direttiği çöp evi alınan mahkeme kararı ile temizleyerek dezenfekte etti.

Yapılan şikayet üzerine ekipler, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Büyükdere mahallesi Lale Bahçesi sokakta bulunan B.K.’ya ait çöp ev niteliğinde olan daire nedeniyle harekete geçti. Vatandaşa telefon ile ulaşamayan Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, B.K.’nın iş yerine gidip durumu izah ederek daire kapısını açmasını talep etti. B.K.’nın kapıyı açmayacağını söylemesi üzerine Büyükdere Mahallesi Lale Bahçesi Sokak’ta bulunan dairenin kapısı polis nezaretinde çilingir ile açıldı. Ardından Zabıta, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri evin tüm odalarında uzun süredir beklemekte olan katı atıkların dışarı çıkarılması için çalışma başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çürümüş gıda maddeleri, giysiler, pet şişeler, teneke kutuları, poşet ve kâğıtlardan oluşan çöpler topladı. Ardından da Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilaçlama ekibi tarafından ev dezenfekte etti. Çöp evde gerçekleştirilen temizlik, ıslah ve ilaçlama işlemi sonrasında ekipler, B.K.’nın iş yerine giderek yeni anahtarını kendisine teslim etti. “Odunpazarı’nda çöp evlere izin vermeyeceğiz”

Belediye yetkilileri, Odunpazarı ilçesinde bu tür çöp evlere müsaade etmeyeceklerini ve çöp evleri temizleyerek yaşanabilir hale getireceklerini belirtti. Yetkililer, vatandaşların çöp ev vasfı taşıyan bu tür ihbarlarını bir dilekçe ile Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yapmaları gerektiğine dikkat çekti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

İlgili Haberler

Piknikçiler, yanlarına gelen tilkiyi tavuk etiyle besledi

22:26 - Gündem

Yüksekova’da ağaçlar budandı, uygulamalı eğitim verildi

20:12 - Gündem

Beyşehir Gölü Havzası’nda çiftçilerin yağış beklentisi devam ediyor

20:17 - Gündem

Posof’ta bahar sevinci

19:37 - Gündem

Yüksekova’da domuz sürüsü görüntülendi

19:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel