?>

DASK’ın sigorta tahkim komisyonu baroları harekete geçirdi

Dask’ın sigorta tahkim komisyonu baroları harekete geçirdi

İnsan - 3 ay önce

DASK’ın sigorta tahkim komisyonu kararlarını kabullenememesi baroları harekete geçirdi.

Malatya Barosu Avukatlarından Çağdaş Karaoğlan, "Türkiye tarihindeki en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçen 6 Şubat Kahramanmaraş depremi üzerinden bir buçuk seneden fazla zaman geçti. Yargıtay tarafından tarife değişikliğine yönelik verilen tek bir kararın da gerekçelerinin sağlam olmaması, sigortacının aydınlatma yükümlülüğüne değinmemiş olması sebebiyle konuya ilişkin hala davalar açılmakta, davaların bir kısmı depremzede lehine, bir kısmı ise depremzede aleyhine sonuçlanmaya devam etmektedir. Belirsizliğin sürmesi sebebiyle açılan davalarda depremzede lehine karar vermeye devam eden Sigorta Tahkim Komisyonu’nun tarafsız Hakemlerini yıpratmaya yönelik DASK tarafından bir takım eylemlerde bulunuyor" dedi.

Malatya Barosu Avukatlarından Çağdaş Karaoğlan, Baroların bu konuya sessiz kalmamasının çok önemli olduğunu belirtti.

“Müdahale sigorta tahkim komisyonuna kadar ulaştı”

Sigorta Tahkim Komisyonunun tıpkı Mahkemeler gibi tarafsız ve bağımsız Hakemler aracılığıyla işlediğini belirten Karaoğlan, “Resmi faaliyet raporlarına göre 2023 yılında Komisyona toplam 563 bin 409 adet başvuru yapılmıştır. Ticaret Mahkemelerinin iş yükünün büyük kısmını alan Komisyon, bir alternatif çözüm yolu olmasına rağmen tıpkı Mahkemeler gibi yoğun bir faaliyet göstermekte, uyuşmazlıklar tarafsız ve bağımsız Hakem Heyetleri tarafından karara bağlanmaktadır. Tahkim yargılamasında usule ilişkin bir takım farklılıklar olup, amaç uyuşmazlıkların kısa sürede karara bağlanmasıdır. Bu minvalde değerlendirildiğinde ülkemiz için önemi derecede büyük olan Sigorta Tahkim Komisyonunun yıpratılmaya çalışılması açık bir hukuk tanımazlıktır” şeklinde konuştu.

Bu konuya ilişkin Ankara ve İstanbul Baroları başta olmak üzere birçok Baro tarafından resmi açıklama ve kınama mesajları yayınlandığını söyleyen Avukat Karaoğlan, “başta Malatya Barosu ve deprem bölgesi Baroları olmak üzere bu müdahaleye sessiz kalmayan tüm Baro yönetimlerine şükranlarımızı iletiyoruz. Bir meslektaşımın dediği gibi “küstüm oynamıyorum” zihniyetinin depremzedelerin davalarına yönelik yapılmasının ayrıca üzücü olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Esen Metal SK:2 - Erciyes Esen Makina FK: 0

2024-10-29 09:31 - Spor

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Ağrı’da 142 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

2024-10-28 23:14 - Asayiş

Marmaris'e yakışmayan görüntü ve koku

2024-10-26 12:53 - Marmaris

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

Arnavutköy’de yerli kahve markası ‘Arnavutköy Kahvecisi’ hizmete açıldı

2024-10-26 09:09 - Genel

Marmaris’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Başladı

2024-10-28 16:01 - Marmaris

Paraçele Marmaris’e Geri Döndü

2024-10-28 16:24 - Marmaris

Kayseri 6. Bilim Şenliği, ikinci gününde bilime damgasını vurdu

2024-10-27 14:59 - Teknoloji

İlgili Haberler

Fenerbahçe Voleybol Takımına Bitlis’te coşkulu karşılama

22:01 - İnsan

Sinop’ta kar nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

21:51 - İnsan

Edirne’de yılın ilk ayında 1 tonun uyuşturucu ele geçirildi

21:51 - İnsan

Selendi nüfusu azalmaya devam ediyor

20:59 - İnsan

Başkan Köksal; "Menteşe’de hiç kimse aç kalmayacak"

20:41 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık