?>

Datça’da Bayrak Krizi Son Buluyor

Datça’nın simgesi Bayrak Tepesi’nde bir aydır göndere çekilemeyen Türk bayrağı için Marmaris Yenisayfa gazetesinin haberi üzerine kaymakamlık harekete geçti.

Gündem - 3 ay önce

Muğla’nın Datça ilçesinin simgesi haline gelen Bayrak Tepesi’ndeki Türk bayrağı, bir aydır göndere çekilemediği için halk arasında tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, bayrağın eksikliğini kabul edilemez bulduklarını ifade ederken, belediye yetkilileri teknik bir arıza nedeniyle sürecin uzadığını belirtti.

 

Kaymakamlık Harekete Geçti

Marmaris Yenisayfa gazetesinin konuyla ilgili haberinin ardından açıklama yapan Datça Kaymakamlığı, Bayrak Tepesi’ndeki Türk bayrağının en kısa sürede tekrar dalgalanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, bayrak direğinde kullanılan büyük çelik ve vinç sisteminin arızalandığı, bu nedenle yeni bayrağın henüz göndere çekilemediği ifade edildi.

 

Yeni Sistem Haftaya Kurulacak

Kaymakamlık yetkilileri, haftaya getirilecek olan yeni çelik ve vinç sisteminin kurulmasının ardından Türk bayrağının tekrar yerine asılacağını belirtti. “Bayrak Tepesi’ndeki şanlı bayrağımız, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden gururla dalgalanacaktır,” açıklamasında bulunuldu.

 

Halkın Tepkisi ve Çözüm Beklentisi

Bayrak Tepesi, Datça’nın tarihi ve kültürel bir sembolü olarak kabul ediliyor. Bu nedenle Türk bayrağının eksikliği, vatandaşlar arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Ancak teknik arızanın giderileceğinin duyurulması, halkın umutlarını tazeledi.

 

Türk bayrağının yeniden göndere çekileceği günü heyecanla bekleyen Datça halkı, çalışmanın bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Bayrağın dalgalanacağı an, Datça için hem gurur hem de rahatlama kaynağı olacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Samsun’da başıboş atlar belediyeyi harekete geçirdi

21:55 - Gündem

Başkan Seçer, zirai dondan etkilenen çiftçilerle bira araya geldi

20:41 - Gündem

Van Büyükşehir Belediyesi zabıtasından Ramazan denetimi

17:50 - Gündem

Yer Bilimci Naci Görür’den kritik uyarı:

17:28 - Gündem

Dere ıslah projesi sürüyor

16:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Ramazan Ayı'nda Sağlıklı Beslenme Uyarıları

15:12 - Sağlık

Motokurye Sürücülerine Trafik Güvenliği Eğitimi Verildi

15:00 - Asayiş

Göztepe, Avrupa Hedefi İçin İlerliyor

14:56 - Spor

Okul Önünde Bıçaklı Saldırı

14:55 - Asayiş

50 Yıllık Görme Kaybı Son Buldu

13:03 - Sağlık