?>

Datça’da vatandaşın parasız denize girebileceği yer kalmadı

üç tarafı denizle çevrili, 235 kilometre kıyı şeridine sahip muğla'nın datça ilçesinde vatandaşın bedava denize gireceği sahil kalmadı. Yaşananlara ve ilçe genelindeki ranta sessiz kalan datça belediye başkanı aytaç kurt’un tavırlarına vatandaşlar isyan etti. Protesto gösterisi yapan vatandaşlar 5 ay önce seçilen belediye başkanını göreve davet edip rantın değil halkın yanında olmaya çağırdı.

Asayiş - 5 ay önce

Üç tarafı denizle çevrili, 235 kilometre kıyı şeridine sahip Muğla’nın Datça ilçesinde vatandaşın bedava denize gireceği sahil kalmadı. Yaşananlara ve ilçe genelindeki ranta sessiz kalan Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt’un tavırlarına vatandaşlar isyan etti. Protesto gösterisi yapan vatandaşlar 5 ay önce seçilen belediye başkanını göreve davet edip rantın değil halkın yanında olmaya çağırdı.

Türkiye’nin en şirin tatil beldeleri arasında yer alan ancak Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt’un tutumları nedeniyle halkın ciddi sıkıntılar yaşadığı Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan koyların neredeyse tamamı özel işletmelerin şezlongları ile kapatıldı. Defalarca Belediyeye başvurmasına rağmen ilçede yaşayan vatandaşlar yaz boyunca bedava denize girecek yer bulamamaktan dert yandı.

Datça’nın en güzel koylarından bazıları olan Taşlık, Kumluk, Ilıca, Hayıtbükü, Ovabükü, Palamutbükü, Karaincir koyları şezlonglarla istila edilince, Datçalılar hastane altındaki halk plajında balık istifi gibi denize girmek zorunda kaldı.

Vatandaşlar olaya büyük tepki gösterirken, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt kamusal haklarını savunan vatandaşlara "Halk Dalkavukluğu yapıyorlar" suçlaması yaptı. Başkan Kurt’un bu sözlerine Şezlongsuz Datça İnisiyatifi ve Kent Konseyi büyük tepki gösterdi. Şezlongsuz Datça İnisiyatifi gönüllüleri belediye binasının önünde bir protesto yaparak, belediyenin anayasaya uyması gerektiğini söyleyip Belediye Başkanı Aytaç Kurt’u da rantın değil halkın yanında olmaya çağırdılar.

Tepkiler artınca Datça Belediyesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuracağını ve tüm sahillerdeki tasarrufun kendilerine verilmesini isteyeceğini açıkladı. Ancak, Datçalılar belediyen kendi tasarrufu altındaki sahillerde, hatta kendisine ait arsada bile işgale engel olmadığını söylediler.

Yaz boyunca sıkıntılı bir tatil yaşayan Datçalılar, kamuya ait olan alanların Belediye Başkanı’nın da göz yumması ile halka paralı hale getirilmesine kınadıklarını belirterek yaşadıklarına tepki gösterdiler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Amasra’da dalgaların boyu 3 metreyi aştı

18:51 - Asayiş

Spor salonu görevlisi silahlı kavgada kör kurşunla hayatını kaybetti

18:36 - Asayiş

Mardin’de takla atan otomobildeki 5 kişi yaralandı

18:39 - Asayiş

Malatya’da jandarmadan tarihi eser operasyonu

18:42 - Asayiş

Arazide yarı gömülü halde bulunan ceset olayında baba ve amca tutuklandı

18:24 - Asayiş

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık