?>

Datçalı hayırsever ile okul protokolü

Datça iskele mahallesinde bulunan kazım yılmaz ilkokulu binasının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması sonucunda, yerine hayırsever ismet tekinalp tarafından yeni okul yapılması için protokol imzalandı.

Eğitim - 6 ay önce

Datça İskele Mahallesinde bulunan Kazım Yılmaz İlkokulu binasının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılması sonucunda, yerine Hayırsever İsmet Tekinalp tarafından yeni okul yapılması için protokol imzalandı.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine; Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Datça İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ve hayırsever İsmet Tekinalp katıldı.

İmza töreninde; yıkılan okulda eğitim görmekte olan 415 öğrencinin geçici olarak başka bir okula taşınarak ikili öğretim siteminde eğitimlerine devam ettiği açıklandı. Yıkılan okulun yerine hayırsever tarafından yaptırılacak olan 12 sınıflıklı yeni okul ile ikili eğitimin sona ereceği ve öğrencilerin daha rahat ve kaliteli bir ortamda öğrenimlerine devam etmesinin sağlanacağı ifade edildi.

Eğitimin toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, “Bugün burada geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımız için daha güvenli ve modern bir eğitim ortamı sağmak için bir aradayız. Hayırseverimize eğitime yapmış olduğu anlamlı katkıdan dolayı teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yeni okul binasının özel bir proje hazırlatılarak modern eğitim teknolojileri ile donatılacağı ve depreme dayanıklı bir şekilde inşa edileceği vurgulandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

YATAĞAN'DA YENİ ORMAN, ZEYTİN VE TARİH KATLİAMI  

2024-08-07 11:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Enez’de 112 Acil ve Sahil Güvenlik ekipleri "tıbbi tahliye eğitimi" yaptı

18:27 - Eğitim

Erzincan’da 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek

18:28 - Eğitim

"Anadolu Mektebi Projesi" koordinatör eğitimi Bursa’da gerçekleşti

18:13 - Eğitim

DPÜ ve İŞKUR arasında gençlik programı protokolü imzalandı

18:14 - Eğitim

Sincik’te okullar öğleden sonra tatil edildi

14:58 - Eğitim

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık