?>

Deniz anası temas eden Bengisu Avcı, tekneye çıkmak zorunda kaldı

Yaklaşık 12 saat aralıksız kulaç atan bengisu avcı, bitime az bir süre kala üst üste manowar deniz anası temasları yaşadı ve ünlü nyad filmindeki gibi tekneye çıkmak zorunda kaldı.

Spor - 9 ay önce

Dünyanın en zorlu kanallarından biri olan Molokai’de yaklaşık 12 saat aralıksız kulaç atan Bengisu Avcı, bitime az bir süre kala üst üste Manowar deniz anası temasları yaşadı ve ünlü Nyad filmindeki gibi tekneye çıkmak zorunda kaldı.

İzmir’in ‘Okyanus Kızı’ lakaplı ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Hawaii’deki Molokai - Oahu adaları arasındaki yaklaşık 45 kilometrelik parkurun son saatlerinde üst üste yaşadığı Manowar deniz anası temasları sonrasında tekneye çıkmak zorunda kaldı. Başrollerini Annetta Bening ile Jodie Foster’ın paylaştığı ve benzer bir hikayeyi konu alan Nyad filmdeki gibi, Bengisu Avcı da yaşadığı deniz anası temasları nedeniyle Okyanus Yedilisi’ndeki beşinci etabının son metrelerinde sudan çıktı.

Bengisu Avcı, Molokai geçişi için Türkiye saati ile sabah 06.57’de Kepuhi’den suya girdi. Oldukça hızlı bir performans gösteren “Okyanus Kızı”, üç saatte etabın beşte birlik bölümünü geride bıraktı. Türkiye saati ile 10.00’dan sonra Hawaii’de karanlık çökerken, yüksekliği iki metreyi bulan dalgalar çıktı. Buna rağmen mücadelesine devam eden İzmirli yüzücü, saatler 15.00’i gösterirken parkurun yarısını bitirip yaklaşık 23 kilometreye ulaştı. Güçlü kulaçlarla finişe

Türkiye saati ile 18.00’den sonra temposunu da yükselten Bengisu Avcı, güçlü kulaçlarıyla metreleri geçip karşı adaya doğru yaklaştı. Artık karanın göründüğü ve bitime yaklaşık bir-iki saatlik yüzüşün kaldığı yerde ilk deniz anası temaslarını yaşandı. Yarışı bırakmayan Bengisu, kulaç atmaya devam ederken üst üste Manowar deniz anası temaslarına maruz kaldı. Sırt üstü yüzmeye geçen eden Bengisu, son ve en güçlü temas sonrasında tekneye çıkmak zorunda kaldı. Tedavi edilen Bengisu, sağlık durumunun çok iyi olduğunu açıkladı. İlk ve tek Türk kadını

Bengisu Avcı halen Okyanus Yedilisi’nde dört kanalı geçebilen ilk ve tek Türk kadını unvanını koruyor. İzmirli sporcu, bu yılın sonunda Kuzey Kanalı’nı, 2025’in başında Tsugaru’yu deneyecek. Molokai parkurunun tarihi daha sonra kesinlik kazanacak. Nyad gibi hedefinden şaşmayacağını belirten Bengisu, “Okyanus suları bizim değil deniz canlılarının yaşam alanı. Bu sporun doğasında olan bir durum yaşandı. Mücadeleye devam edeceğim, deniz anaları da mutlaka bana izin verecek. Bana destek olmak için Hawaii’ye kadar gelen anneme ve eşime, tekne ekibine, mesajlarıyla bana destek olanlara, kalbi benimle beraber atanlara ve marka elçisi olduğum Sidrex’e çok teşekkür ederim” dedi. Büşra Eroğlu: "Gurur duyuyoruz"

Sidrex Marka Direktörü Büşra Eroğlu, Bengisu Avcı’nın başardığı işten büyük gurur duyduklarını vurgulayarak, “Bengisu Avcı, bir insanın kolay kolay gerçekleştiremeyeceği, hatta hayal bile edemeyeceği bir yolda yüzüyor. Dünyada bu noktaya kadar gelen ilk ve tek Türk kadınının yanında olmaktan, ona güç vermekten büyük gurur duyuyoruz. 12 saatten fazla aralıksız kulaç atan Bengisu, dünyanın en zorlu kanallarından biri olan Molokai’nin geçilebileceğini gösterdi. Marka elçimiz olduğu ilk gün kendisine ‘Asla yalnız yüzmeyeceksin’ mesajı vermiştik. Bugün birlikte yüzmenin ve birlikte başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bengisu, güzel ülkemiz için çok yeni bir sporun bayrağını, gelecek nesiller için taşıyor. Kendisi bir yol açıyor, bu yolda yüzüyor ve başardıklarıyla da yeni nesillere ilham oluyor. Birlikte daha fazla okyanus aşacağımıza ve daha fazla sayıda gence örnek olacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

GENÇ MÜZİSYENLER MARMARİS'TE BÜYÜLEDİ

2024-05-09 10:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Kış kampı memnuniyeti

11:19 - Spor

Zirveye Talas Belediyespor ambargosu

11:05 - Spor

Trabzonspor, kış transfer döneminde 4 oyuncu aldı, 9 oyuncu gönderdi

11:01 - Spor

Manisalı güreşçiler Türkiye Şampiyonu oldu

10:54 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın aday kadrosu belli oldu

10:44 - Spor

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş