?>

Denizli’de nevruz ateşi yandı, baharın coşkusu meydana taştı

Denizli büyükşehir belediyesi’nin düzenlediği nevruz bayramı etkinliği, vatandaşların yoğun katılımıyla delikliçınar meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Kültür Sanat - 6 saat önce

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Nevruz Bayramı etkinliği, vatandaşların yoğun katılımıyla Delikliçınar Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kutlamalarda nevruz ateşi yakılarak bereket ve sağlık dilekleriyle üzerinden atlandı. Eski Türk geleneklerinden biri olan örs üzerinde demir dövme ritüeli canlandırılarak, baharın gücü ve dayanışma ruhu vurgulandı. Kutlamalar kapsamında Türk dünyasının ezgileri meydanda yankılanırken, Türk dünyasından gelen öğrenciler nevruza özel şarkılar seslendirdi. Yöresel kültürün en önemli simgelerinden biri olan geleneksel zeybek oyunu sahnelenerek izleyicilere görsel bir şölen sunuldu. Program, etkinliğe katılan vatandaşların hep birlikte oynadığı nevruz halayı ile sona erdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalar, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha vurgulayarak hafızalarda yer etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirdiği etkinlikler ile baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı’nı geleneksel ritüeller ve renkli gösterilerle kutladı. Kutlamaya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenim gören Türk Dünyası öğrencileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Nevruz ülkemize ve dünyaya sevgi, barış, bolluk ve bereket getirecek"

Nevruz Bayramı kutlamalarında konuşmalarını gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, nevruzun birlik ve beraberlik getireceğini belirtti. Başkan Çavuşoğlu konuşmasında, "Yeni bir güne müjdesi olan, ülkemize, dünyamıza barışı, sevgiyi, bolluğu ve bereketi getirecek olan bu nevruz gününde, hemşehrilerimiz ile birlikte olmak bizim için çok önemli. Çünkü biz biliyoruz ki, barışın, sevginin, bolluğun ve bereketin olmadığı yerde, hukukun olmadığı yerde ne birlik, ne kardeşlik ne de güzel günler bizim olur" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

2025-03-17 12:55 - Asayiş

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

BODRUM'DA MOTOSİKLET YAYAYA ÇAPTI

2025-03-15 00:38 - Asayiş

Ortaca'da Türk Mutfağı Kursu

2025-03-18 15:55 - Eğitim

MUĞLA'DA BARINAKLAR İNCELENDİ

2025-03-15 10:14 - Sağlık

Ege Rallisi’nde Seyirciler, Pilotlara Tezahürat Yaptı

2025-03-15 16:24 - Spor

İlgili Haberler

Diyarbakır’da yasaklı flama taşıyan ve kıyafet giyen 80 kişi gözaltına alındı

22:14 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da Nevruz kutlaması başladı

22:13 - Kültür Sanat

EBYÜ’de "Yeniden Dirilişin Sembolü Nevruz" isimli konferans düzenlendi

22:05 - Kültür Sanat

Burdur Geleneksel El Sanatları Festivali başladı

18:20 - Kültür Sanat

Polis Özel Harekattan 42. yıla özel "Şehitler Treni" filmi

17:33 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Avı Yasağı Denetimleri Olumsuz Havaya Rağmen Sürüyor

15:51 - Genel

Leyla Koca Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

15:46 - Asayiş

Espor Yayıncıları Üzerine TÜBİTAK Destekli Araştırma

15:43 - Eğitim

Jandarmadan Sahte Futbol Forması Baskını

15:39 - Asayiş

Akciğer kanserinde beslenmenin rolü göz ardı edilmemeli

14:46 - Sağlık