?>

Depremde hayatını kaybeden Milletvekili Yakup Taş mezarı başında anıldı

Ankara’dan nişan için geldiği adıyaman’da depreme yakalanan ailesinden 27 kişiyle birlikte hayatını kaybeden milletvekili yakup taş mezarı başında anıldı.

İnsan - 6 saat önce

Ankara’dan nişan için geldiği Adıyaman’da depreme yakalanan ailesinden 27 kişiyle birlikte hayatını kaybeden Milletvekili Yakup Taş mezarı başında anıldı.

6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da 8 bin 561 kişi hayatını kaybetti. 11 ili etkileyen asrın felaketinde bir de milletvekili hayatını kaybetti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 27. Dönem AK Parti Milletvekili Yakup Taş, danışmanı Ahmet Demir’in nişan töreni için geldiği Adıyaman’da depreme yakalandı.

Nişan töreninin ardından kaldığı Atatürk Bulvarı üzerindeki aile apartmanı depremde yıkıldı. Milletvekili Yakup Taş ve eşi Emine Hanım Taş’ın da içinde bulunduğu yakın akrabalarından toplam 27 kişi bu apartmanda hayatını kaybetti.

Depremin yıldönümü nedeniyle AK Parti Milletvekili Mustafa Alkayış ve partililer, Yakup Taş’ın Börgenek Köyü’ndeki mezarını ziyaret etti. Dualar ederek, mezarına karanfil bıraktı.

Depremden bir gün önce Yakup Taş ile birlikte olduklarını dile getiren Milletvekili Mustafa Alkayış, yaşananları anlattı. Milletvekili Alkayış, "6 Şubat depreminde Adıyaman’ımız milletvekilini de kaybetti. Yakup Taş abimiz hassasiyetleri olan, memleket ile ilgili kaygıları olan, endişeleri olan, çabası olan bir abimizdi. Depremden bir gün önce beraberdik. Danışmanının nişanı vesilesiyle beraber söz kestik. Kurdeleyi beraber kestik. Öbür gün de Adıyaman’dan Ankara’ya gidecekti. Biz Taş apartmanı olarak bildiğimiz aile apartmanına gittik. O korkunç tablo ile karşı karşıya kaldık. Gerçekten çok zor bir durum. Her şey darmadağın olmuş, apartmanlar hep birbirine geçmiş. Yakup abi ve yakın akrabaları hayatlarını kaybettiler. Bugün de 6 Şubat vesilesiyle mezarının başındayız. Fatihalarımızı okuduk, Yakup abi başta olmak üzere bütün hepsine Allah’tan rahmetler diliyorum" dedi.

Yakup Taş’ın oğlu Kaan Taş ise "Ankara’dan gelmesinin sebebi, danışmanının nişanı vardı. Onun için gelmişti. Gideceği günden itibaren bir taziye olmuştu Tut’ta ilçe başkanımızın babası vefat etmişti. Orda kaldı. Yollar kötü olması sebebiyle de evde kalıp sabahı da yola çıkacaklardı. 4.17’de asrın felaketinde hayatını kaybetti. Toplam 28 kişi vardı bizden aile apartmanında annem, babam, yeğenlerim, kuzenlerim, amcalarım hepsi hayatını kaybetti" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

MARMARİS’TE MAHALLEYE GİRİŞ KAPISI

2025-01-29 11:25 - Marmaris

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

İlgili Haberler

Şehit ailesini gururlandıran "Kış Tatbikatı-2025"

16:41 - İnsan

Bilecik’te 2024 yılında tahsis edilen ödenek toplamının 3 milyar 821 milyon 261 bin TL oldu

16:41 - İnsan

CEMAR Mermer ve Traverten, Türkiye-Suriye iktisadi İş Birliği Zirvesi’nde yerini aldı

16:34 - İnsan

SBB, üniversiteye girecek öğrencilerin sınav ücretini karşılıyor

16:04 - İnsan

Başkan Hamamcı’dan TBMM ziyareti

16:00 - İnsan

Günün Manşetleri

Gassallar, Asrın Felaketinin Zorlu Yükünü Anlattı

16:32 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı Başladı

16:29 - Gündem

Beşiktaş’ın Cacace Planı Suya Düştü

16:26 - Spor

2 Yaşındaki Çocuk Su Dolu Çukura Düştü

16:26 - Asayiş

Kick Boks Şampiyonu Cami Görevlisini Dövdü

15:55 - Asayiş