?>

Depremden geriye kalan hayallerini diken kadınlardan duygulandıran notlar

Hatay’ın antakya ilçesinde 27 depremzede kadını bir araya getiren dikiş kursu sergisinde; depremzede kadınlarının yaptıkları kıyafetlerine yazdıkları notlar ilgi çekti.

İnsan - 7 ay önce

Hatay’ın Antakya ilçesinde dikiş kursunda 2 buçuk aylık eğitimi tamamlayan depremzede kadınlar, diktikleri elbiseleri görücüye çıkardılar. Hayallerindeki elbiseleri diken kadınlar, elbiselerin üzerine yazdıkları notlarla duygulandırdılar.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkımın olduğu Hatay’da binlerce insan hayatını kaybederken geri kalanlarının yaşamları tümüyle değişti. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremi yaşayan vatandaşlar, çeşitli aktiviteler ve hobiler yaparak normal hayata dönmeye çalışıyorlar. Antakya ilçesi Üçgedik Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Geçici Yaşam Merkezi’nde yaşamını sürdüren kadınların deprem piskolojisini atlatması ve meslek sahibi olmaları için Yardım Konvoyu Derneği ve Medine Keser Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde dikiş kursu açılmıştı. Açılan kursa 27 kadın katılım gösterirken kurs 2 buçuk ay süren eğitimle tamamlandı. Kadınların kurstan öğrendikleriyle diktikleri elbiseler yıl sonu sergisiyle görücüye çıktı. Konteyner kentte gerçekleştirilen sergiye Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz de katılarak serginin açılış kurdelesini kesti. Kadınların hayallerini süsleyen elbiselerin üzerlerine yazdıkları notlar ise okuyanları duygulandırdı. “Bazı notlar ağlattı, bazı notlar ise güldürdü”

Dikiş kursuyla bölgenin ekonomik kalkınmasına ve kadınların kendilerini daha iyi hissetmeleri için bir çalışmaya vesile olduklarını ifade eden için Yardım Konvoyu Derneği Başkanı Nuray Kızılkan, “Dikiş kursumuzda 27 kadınla başladığımız bu yolda 2,5 ayda 19 mezun verdik. Kursta; etek, elbise, pantolon ve bluz diktiler. Bunları öğrendiler ve hatta daha fazlasını da yaptılar. Modeller geliştirdiler. Ben onlarla konuşurken, elbiseyi dikerken ya da dikiş konusunda ne hissettiklerini sormuştum. Bazı özel hikayeler çıktı. O eteğin, elbisenin, pantolonun, bluzun hayata geçirilmesiyle ilgili oluyor. Bunları da küçük notlar olarak üstlerine koyduk. Bazı notlar ağlattı, bazı notlar ise güldürdü. Zaman zaman birbirimize sarıldık ve ağladık” dedi. “Bu gömlek geçmişteki bir anıyı hatırlatıyor”

Depremde evinin enkazında kalan gömleğindeki deseni dikiş kursunda öğrendiği el becerisiyle yeni gömleğine diken Aslı Demirtaş, “Dikişe merak duyduğum için böyle bir kursa katıldım. Biz gelerek niyetlendik. Bu desen depremden önce sevdiğim bir kıyafetim de vardı. Bu işlemeyi kendi gömleğimde yaptım. Depremde enkazda kalan gömleğimde vardı ve tekrardan yapmak istedim. Bu gömlek geçmişteki bir anıyı hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

EGE VE AKDENİZ’İN GİZLİ CENNETİ DATÇA

2024-09-21 15:22 - Kültür Sanat

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Eyüpspor: 0 (Maç devam ediyor)

2024-09-22 20:17 - Spor

İlgili Haberler

Vali Akbıyık’tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

18:16 - İnsan

23 Nisan’da toplu ulaşım ücretsiz

18:09 - İnsan

Rektör Kaçar’dan 23 Nisan mesajı

18:10 - İnsan

Hastanedeki çocuklara 23 Nisan sürprizi

17:50 - İnsan

Özel öğrencilere 23 Nisan’a özel etkinlik

17:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık