?>

Derici: “Bodrum’un Doğal Güzellikleri Yok Ediliyor”

Bodrum’da Gölköy-Türkbükü ve Çiftlik-Adalıyalı bölgelerindeki ormanlık alanların turizme açılması planları CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici tarafından sert bir dille eleştirildi

Gündem - 7 ay önce

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum’daki Gölköy-Türkbükü ve Çiftlik-Adalıyalı mevkilerindeki ormanlık alanların turizme açılmasıyla ilgili yapılan planları sert bir şekilde eleştirdi. Derici, “Bodrum’da yangınlar, su kaynaklarının tükenmesi ve iklim kriziyle mücadele ederken, iktidar ‘turizmin desteklenmesi’ adı altında Bodrum’da turizmi bitirmeye yeminli” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu bölgelerdeki orman arazilerini turizm arazisine çevirme girişimini eleştiren Derici, bu değişikliklerin bölgenin iklimine, yeraltı sularına ve arkeolojik sit alanlarına zarar verdiğini belirtti. Derici, 12 Aralık 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, 11 ilde toplam 900.000 metrekare orman alanının orman sınırları dışına çıkarıldığını hatırlatarak, bu kararların çevre ve kültür koruma ilkelerini hiçe saydığını ifade etti.

Bodrum’daki Gölköy-Türkbükü bölgesindeki 76.000 metrekarelik ormanlık alanın ve Çiftlik-Adalıyalı bölgesindeki 120.000 metrekarelik alanın imara açılmasının, çevre dernekleri ve Bodrum halkı ile danışılmadan yapıldığını vurgulayan Derici, bu projelerin bölgenin doğal güzelliklerini yok edeceğini ve trafik ile şehirleşmenin artacağına dikkat çekti.

Derici, iktidarın bu yaklaşımının sadece Bodrum’un doğal mirasını değil, aynı zamanda bölge halkının yaşam kalitesini de tehdit ettiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü yönetildiği bu dönemde, vizyonsuz ve rant odaklı uygulamalarla Bodrum’un yok edilmeye çalışıldığını” ifade etti.

Milletvekili Süreyya Öneş Derici, ormanlık alanların imara açılmasını zorlaştırmak için bir kanun teklifi üzerinde çalıştıklarını ve CHP olarak bu girişimlere karşı duracaklarını belirtti. Ayrıca, iktidarın Bodrum’daki hazine arazilerini satışa çıkarma planlarını eleştirerek, devlet yönetiminin vatandaşın çıkarlarını koruyacak şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Derici, iktidarın müteahhit mantığıyla hareket ettiğini ve tüm ülkede zeytinlik, orman ve arkeolojik alanları göz ardı ederek para kazanmaya odaklandığını belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

İzmir’de yanan ormanlar yapılaşmaya açıldı

2024-09-02 12:42 - ÇEVRE

“NOEL BABA” VE “YÜCE ANA TANRIÇA'NIN YERİ DEMRE

2024-08-31 14:56 - Gezi

MARMARİS'TE KAYBOLAN RUS TURİSTİN ÖNCE TELEFONU, SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

2024-08-31 14:04 - Asayiş

THY kabin amiri Onur Aykanat’ın öldüğü kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı

2024-08-30 18:59 - Asayiş

SALDA GÖLÜ, DÜNYA JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ'NDE

2024-08-30 11:19 - Gündem

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

2024-08-31 14:10 - Genel

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

Tepki yağıyor: Çocuklar geleceğimiz, bırakın çalışsınlar

2024-08-29 12:56 - Marmaris

İlgili Haberler

Erzincan’da kış uykusundan uyanan ayı havadan görüntülendi

00:05 - Gündem

Erzincan seralarında yılda 3 ürün dönemi

23:07 - Gündem

Muğla İletişim Bölge Müdürlüğünde Bayrak Değişimi

19:05 - Gündem

Kokarca bilgilendirme toplantısı

18:08 - Gündem

Çarşamba’da TMO fındıkları satışa çıktı

17:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Elektronik Sigara Çocuk Yaşta Akciğer Kanseri Yapıyor

15:29 - Sağlık

Boşanma Aşamasındaki Eşini Sokak Ortasında Öldürdü

15:06 - Asayiş

Epilepsi Hastası Minik Aras'ın Hayali Gerçekleşti

13:44 - İnsan

Bıçaklı Kavgada Bir Genç Hayatını Kaybetti

13:18 - Asayiş

Temizlikçi Kılığında Ayakkabı Hırsızlığı

13:09 - Asayiş