?>

Dervişoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Arı’yı ziyaret etti, iftar çadırında iftar yaptı

?yi parti genel başkanı müsavat dervişoğlu "henüz suriye’nin akıbetinin ne olacağı tam olarak belli değil. Yeni bir rejim inşası gerçekleştirilmeye çalışılıyor. O rejimin inşasını gerçekleştirmeye çalışan kuvvetler güç gösterisinde bulunma arzusunu taşıyor" dedi.

Siyaset - 1 gün önce

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu "Henüz Suriye’nin akıbetinin ne olacağı tam olarak belli değil. Yeni bir rejim inşası gerçekleştirilmeye çalışılıyor. O rejimin inşasını gerçekleştirmeye çalışan kuvvetler güç gösterisinde bulunma arzusunu taşıyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret etti. Bir süre belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Dervişoğlu daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar çadırında iftar yaptı.

İftar çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Dervişoğlu "Bu gün aldığımız bilgilere göre Birleşmiş Milletler Suriye Gözlemcilerinin ifadesi ile en son 311 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Son derece üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Bölgede bu tür olayların yaşanmasında muhtemel. Henüz Suriye’nin akıbetinin ne olacağı tam olarak belli değil. Yeni bir rejim inşası gerçekleştirilmeye çalışılıyor. O rejimin inşasını gerçekleştirmeye çalışan kuvvetler güç gösterisinde bulunma arzusunu taşıyor. Alt bölgede güneyde Dürzilere yönelik her hangi bir hareket alanı oluşturabilmeleri mümkün değil. Çünkü Dürzilerin arkasında İsrail var. Fırat’ın doğusunda YPG ve PYD var. Onlar da ABD’nin himayesinde. Birde Hristiyan azınlıklar var. Onlarda Avrupa birliği himayesinin de. Orada güç gösterisinde bulunabilmek için tercih edilenlerde bizim alevi dediğimiz onların Nusayri dedikleri insanlar. O insanların Türkiye’de akrabaları var. Onların başına gelenler, Türkiye’deki akrabalarını üzüntüye ve endişeye sevk ediyor. Bu gün Suriye üzerinde söz hakkı olduğunu söyleyen iktidar sahipleri, diplomatik güçlerini kullanarak oradaki zulme son vermeye davet ediyorlar. Yapılması gereken bu dur. O bölgede olanların özellikle yüreğimizi kanattığını söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: "Gazze, Filistin toprağıdır ve öyle kalacaktır"

00:25 - Siyaset

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek: "İmamoğlu’nun her zaman yanındayız"

23:54 - Siyaset

Elon Musk’tan Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski’ye: "Sessiz ol, küçük adam"

22:55 - Siyaset

AK Parti’den İmamoğlu’na tepki: "Hakikatten uzak, mesnetsiz ve seviyesiz ifadelerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saldırmıştır"

21:29 - Siyaset

Bakan Yerlikaya: "Türkiye, Gazze’yi yalnız bırakmamıştır, bırakmayacaktır"

20:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

2 lise öğrencisi birbirini bıçakladı

15:18 - Asayiş

Konyaspor, Eyüpspor Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

15:04 - Spor

Fındık Kozalak Akarlarına Karşı Etkili Mücadele Yöntemleri

14:48 - Gündem

Karaciğer Kanseri Artış Gösteriyor

13:42 - Sağlık

Güney Kore Devlet Başkanı Tahliye Edildi

13:24 - Siyaset