?>

Dijital bağımlılığa dikkat çekmek için yürüdüler

Sivas’ta il sağlık müdürlüğüne bağlı sağlıklı hayat merkezince, 1-7 mayıs bilişim haftası'na yönelik yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Sağlık - 1 yıl önce

Sivas’ta İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezince, 1-7 Mayıs Bilişim Haftası’na yönelik yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Günümüzün gelişmiş teknolojilerinden olan akıllı telefon, tablet ve internet kullanımı; ihtiyaç duyulan bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını hızla sağlayabilme kolaylıklarının yanında sık, kontrolsüz ve zararlı kullanımdan kaynaklanan pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Her yaş bireyde oldukça sık görülen problemli internet, akıllı telefon, tablet kullanımı aile içi iletişimin zayıflamasına, sosyal ilişkilerin de olumsuz etkilenmesine sebep olurken aynı zamanda dikkat halini dağıtarak akademik ve iş başarılarını düşürüyor. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumun teknolojinin bilinçli, etkin ve güvenli kullanımına teşvik edilmesi, aşırı ve zararlı kullanımın önüne geçilmesi büyük önem taşıyor. Tüm bu hususlarda farkındalık oluşturmak maksadıyla ve “Dijital ve Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı’’ kapsamında 1-7 Mayıs ’Bilişim Haftası’ olarak kutlandı.

Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi, dijital ve davranışsal bağımlılıklarla mücadele kapsamında Bilişim Haftası’nda “Sanal değil sosyal hayatta kal” sloganıyla donatılmış bir pankart eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte, teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanımı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak hedeflendi. Yürüyüşün ardından, Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen kitaplar yaklaşık 15 dakika boyunca okundu. Etkinliğin son bölümünde ise katılımcılara dijital ve davranışsal bağımlılık konularında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

FETHİYE’DE 40 DÖNÜMLÜK ALANA YENİ OTOGAR YAPILACAK

2024-05-03 13:24 - Gündem

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

Marmaris’te bir inat uğruna öğrenciler perişan

2024-05-01 18:34 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

İlgili Haberler

Kanser tedavisinde yeni ufuklar anlatıldı

22:15 - Sağlık

Sağlık Turizmi Konfederasyonu ile Medicana arasında iş birliği protokolü

18:10 - Sağlık

Ambulans uçak 7 yaşındaki çocuk için havalandı

17:36 - Sağlık

Siirt’te obezite ile mücadele devam ediyor

13:44 - Sağlık

Erzincan’da KKKA uyarısı: Kene temasına karşı dikkatli olun!

13:50 - Sağlık

Günün Manşetleri

Beşiktaş'ta Yeni Sezon Sağlık Kontrolleri Başladı

14:18 - Spor

112 Acil Çağrı Merkezi'nin Yüzde 64'ü Asılsız Çağrı

13:34 - Genel

Milyonluk Vurgun Ortaya Çıktı

13:29 - Asayiş

İsrail Saldırıları Kurbanları İçin Dev Cenaze Töreni

13:25 - Asayiş

Bin 509 Sürücüye Ceza Yağdı

13:22 - Asayiş