?>

DİKO’dan genç ustalara iş sağlığı güvenliği eğitimi

Diyarbakır sarraflar ve kuyumcular odası (diko), kuyumcu atölyelerinde eğitim gören genç ustalara iş güvenliği ve ilk yardım eğitimi verdi.

Genel - 9 ay önce

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO), kuyumcu atölyelerinde eğitim gören genç ustalara iş güvenliği ve ilk yardım eğitimi verdi.

Oda yapılan eğitime, 7’si meslek lisesi öğrencisi, 7’si dışarından olmak üzere 14 usta adayına iş güvenliği ve ilk yardım eğitimi verildi. Kuyumcu atölyesi işletmecisi Fırat Ekinci, meslek lisesinden gelen öğrencilerinin de olduğunu, burada öncelikle iş güvenliği ve ilk yardım eğitimi verdiklerini söyledi.

Her ne iş olursa da iş kazalarıyla karşılaşabileceklerini belirten Ekinci, “İş ne olursa olsun çünkü sürekli iş kazalarıyla karşılaşabiliyoruz. Bunun bilincine varıp bir yerden bunun eğitimi almaları gerekiyordu. Bizde böyle bir durumda karşılaştıklarında ne yapmalarına dair küçük bir eğitim veriyoruz. Şu anda 14 öğrencimiz var, bunların 7’si meslek lisesinden. Öğrencilerimiz kuyumculuk öğreniyorlar, takı tasarım öğreniyorlar. Şimdide Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası ile birlikte böyle bir eğitim planlaması yaptık” dedi.

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel, üretime, insan yetiştirmeye çok önem verdiklerini ifade etti. Buradaki programda da bunu amaçladıklarını aktaran Yüksel, “Aralarında lise öğrencilerinin de olduğu usta adayı gençlerimize aynı zamanda iş sağlığı eğitimi veriyoruz. Arkadaşlarımıza her daim el ayak olacağız. Diyarbakır için bir usta yetişmesi çok önemli. Oda olarak da sürekli bu eğitimlere destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

BU TEKNE EGE’DE İLK MARMARİS'TE ÜRETİLİYOR

2024-05-06 11:19 - Gündem

İlgili Haberler

İl Müftüsü Ayvaz: "Berat kandili ile Ramazan’a ruh ve beden kirlerimizden arınmış olarak gireceğiz"

12:18 - Genel

Çayırova’da pasta şefleri yetişiyor

12:17 - Genel

Kayseri OSB Başkanı Yalçın Kayserililerin ve Sanayicilerin Berat Kandilini kutladı

12:16 - Genel

Talas’ta asfalt teknolojileri çalışması

12:17 - Genel

Kazım Karabekir’de kat karşılığı ihale düzenlenecek

12:13 - Genel

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş