?>

Diyarbakır’da Dünya Romanlar Günü etkinliği

Diyarbakır aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından 8 nisan dünya romanlar günü münasebetiyle müzik dinletisi ve etkinlikler düzenlendi.

İnsan - 2 hafta önce

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde müzik dinletisi ve etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Domlar ve Romanlar Dernek Başkanı Mustafa Yalçın, yüz yıllardır Domların toplum ile bütünleşme, toplumla entegrasyon sağlama konusunda ciddi problemler yaşadığını, dışlandığını ve ötekileştirildiğini savundu. Yalçın, "Domlar bazı özel iş alanlarında istihdam edilmemiş, çalıştırılmamıştır. Hatta diğer topluluklarla bir arada yaşamamış, evlilikler gerçekleşmemiştir, bu da bu azınlık grubun gerek kültürel, gerek sosyal gerekse, ekonomik konularda toplumdan tamamen uzaklaşması sonucunu doğurmuştur. Bu problemler eskiye nazaran azalmış ancak hala devam etmektedir. Nitekim mevcut durumda kangrenleşmiş olan bu sorunun çözümü için harekete geçen Cumhurbaşkanımıza kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Devletimizin eylem planı ile sorunun çözümü için emek verip harekete geçen devletin tüm kurullarına da şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Serdar Demir ise Dom ve Romanlar topluğunun dünyanın ve Türkiye’nin kültürel mozaiğinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Demir, "Yaşam enerjileri, sanatları müzikleri, dayanışma olaylarına toplumumuza önemli katkılar sunmaktadır. Bizler Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bu zenginliği yaşatmak, desteklemek, Dom ve Roman vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılım sağlamak için çalışmanıza kararlılıkla devam etmekteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdikleri Türkçe ve Kürtçe türkülerle vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Kütahya OBM’ye 122 geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı

2025-04-04 09:57 - Ekonomi

Ak Parti Muğla Milletvekili Mete’den örnek davranış

2025-04-04 16:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Gaziosmanpaşa’da bir ilk: Annelere lohusa destek paketi

21:21 - İnsan

Alacalı genç yüzücüler madalyaları topladı

20:45 - İnsan

Meriç Nehri’nde boğulan çocuk toprağa verildi

18:33 - İnsan

Evinde ölü bulunan üniversite öğrencisi toprağa verildi

18:17 - İnsan

Harran’da geleneksel çocuk oyunları festivali

17:03 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık