?>

Diyarbakır’da turizmciler bir araya gelerek dernek kurdu

Mezopotamya seyahat acenteleri ve turizm otelciler birliği derneği (metosad), diyarbakır, mardin, şanlıurfa ve batman illerindeki turizmcilerin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Genel - 2 ay önce

Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman illerindeki turizmciler Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelciler Birliği Derneği’ni kurdu.

Bir otelde gerçekleşen tanıtımda konuşan Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelciler Birliği Derneği (METOSAD) Genel Başkanı Veysi Kaya, METOSAD olarak turizm sevdalıları ve turizmin tüm paydaşlarını bir arada, özverili bir şekilde, tek çatı altında birleştirecek yapı olduklarını söyledi. Fırat ve Dicle nehirleri arasında uzanan Mezopotamya’nın binlerce yıllık tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Kaya, "İnanç, kültür, gastronomi ve turizmin başkentini ticaret merkezi haline getirmiştir. Bu köklü geçmişi ve zengin turizm potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlenmek amacı ile Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelciler Birliği Derneği bugün kuruluşunu tamamlamıştır. METOSAD, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman illerini kapsayan bölgenin turizm alanında güç birliği yapmasını sağlamak, sektörel iş birliğini arttırmak ve bölgeyi uluslararası bir turizm destinasyonu haline getirmek amacı ile kuruldu" dedi.

Turizm sektörünün paydaşlarını tek çatı altında toplayan METOSAD’ın bölgenin tanıtımına ve turizm stratejilerine yön vererek Mezopotamya’yı turizmin en güçlü merkezlerinden biri olarak yapmayı hedeflemekte olduklarını belirten Kaya, "Öncelikli hedeflerimiz Mezopotamya’nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek. Bölgeyi dünyanın gözde turizm destinasyonlarında biri haline getirmektir. Turizm sektöründeki tüm paydaşları iş birliği içerisinde çalışmaya davet ediyoruz. Büyük bir mirası hep birlikte geleceğe taşımayı arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

İlgili Haberler

Merak konusu olan ’T’ harflerinin yer aldığı tabelalar yenilenecek

23:15 - Genel

Pitbull cinsi köpeğini diğer hayvanların üstüne salan sahibine 76 bin TL para cezası

22:40 - Genel

EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Açılış Töreni renkli görüntülere sahne oldu

22:38 - Genel

Bakan Ersoy: "Erzurum, geçmişle geleceği, Doğu ile Batı’yı birleştiren canlı bir köprüdür"

21:47 - Genel

Emine Erdoğan "Saklı Kalanlar" sergisinin açılışını yaptı

21:30 - Genel

Günün Manşetleri

Bayraktar TB3 SİHA'dan TCG ANADOLU'da Tarihi Başarı

16:32 - Teknoloji

Çevreye Duyarlı Anne Altın Kazandı

16:09 - Gündem

Soba zehirlenmesi yaşlı çifti birinden ayırdı

16:07 - Asayiş

Çarpıştığı otomobil ile bariyer arasında sıkıştı

15:38 - Asayiş

Çoban Yavru Tavşanlara Şefkat Eli Uzattı

15:19 - İnsan