?>

Doğup büyüdüğü Karacadağ bölgesine 10 milyar TL’lik dev yatırım

Diyarbakır’a 10 milyar tl’lik yatırımda hummalı çalışma devam ediyor. 10 bin kişinin istihdam edeceği projeyle karacadağ’ın püskürttüğü lavlarla kapattığı bölge sanayiye kazandırılıyor.

Ekonomi - 12 ay önce

Diyarbakır’a 10 milyar TL’lik yatırımda hummalı çalışma devam ediyor. 10 bin kişinin istihdam edeceği projeyle Karacadağ’ın püskürttüğü lavlarla kapattığı bölge sanayiye kazandırılıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Oğlaklı Mahallesi ve Karacadağ bölgesinde, 10 milyar TL’lik bütçe ile inşa edilmesi planlanan İmalat ve Geri Dönüşüm Toplu İşyeri projesi için elektrik ve su tesisatlarının çekilmesinin ardından altyapı kazı çalışmaları devam ediyor. Yol düzenlemesinin bittiği proje, blokların inşa edilmesiyle hız kazanacak.

Dev yatırımın planlandığı bin dönüm arazide, hastane, spor tesisleri, idari binalar, oteller, cami ve 1200 ticari iş yeri gibi birçok tesis inşa edilecek. Doğup büyüdüğü bölgeye yatırım yapan proje sorumlusu ve Diyarbakır İmalatçılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Karacadağ bölgesinde sanayileşmenin arttığını ve geri dönüşüm, eğitim, sağlık gibi birçok hizmeti içerecek bir sanayi bölgesi oluşturacaklarını belirtti.

Yaklaşık bin 200 iş yerinin bu projede yer alacağını ve 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını vurgulayan Çubuk, “Bir sene önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan ihale yoluyla Oğlaklı Mahallesinde bin dönümlük atıl araziyi aldık. Bu tabi ki esnafımız desteğiyle oldu. Oğlaklı Mahallesinin bulunduğu konumda ben doğup büyüdüm. Karacadağ bölgesine yatırım yapalım dedik. Zamanında buradan ne insan ne de hayvan geçerdi. Şimdi ise çok şükür devletimizin desteğiyle çok güzel yatırımlar yapılıyor. Aynı zamanda yeni yapılan TOKİ evlerine de yakın bir bölgede yeni bir ilçe kuruyoruz. Biz de kooperatif olarak buraya büyük bir sanayi kuruyoruz. Devam ettiğimiz projede iş alanları, oteller, hastaneler, okullar, dükkanlar gibi birçok kişiye iş fırsatı doğacak. Ruhsatlarımızı da çok şükür aldık” dedi.

Kısa bir süre sonra blokların dikileceğini dile getiren Çubuk, “Şu anda makinelerimiz altyapı kazılarını gerçekleştiriyor. Bir yıl içerisinde bin dönümlük arazide yollarımızı açtık, projelerimizi onaylattırdık. Hafriyatları döküm alanına döküyoruz. Elektrik, su ve giderleri çektik. Allah izin verirse kısa bir süre sonra bloklarımızı dikmeye başlayacağız. Memleket ve ülkemiz için bu projeyle çok güzel iş imkanları doğacak. Burası taşlık bir alan olduğu için tarım işiyle de uğraşılamıyordu. Biz de bu projeyle 10 bin kişiye iş istihdamı sağlamış olacağız. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Karacadağ bölgesinde ilk ve büyük bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu proje için bize yol açan devlet büyüklerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çünkü burada halkımıza çok güzel projeler sunuyoruz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

İlgili Haberler

İmzalar atıldı, Çorum’a 10 milyonluk yatırım

19:35 - Ekonomi

Antalya’da 777 çifte evlilik kredisi desteği

18:30 - Ekonomi

Atış Yapı’dan konkordato kararı

18:27 - Ekonomi

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "OECD ülkeleri içinde, ülkemizdeki çalışanlar gayrısafi milli hasıladan 2-3 kat daha az pay alıyor"

18:06 - Ekonomi

Otobüs fiyatları yüzde 33 zamlandı, öğrencilerden tepki yürüyüşü

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş