?>

Doğuş Üniversitesi Teknoloji Takımı’nın geliştirdiği "Hidromobil’e Selçuk Bayraktar’dan imza

Teknofest havacılık, uzay ve teknoloji festivali’nde yer alan birçok yenilikçi proje, teknoloji meraklılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu yıl da festivalin gözde projelerinden biri olan doğuş üniversitesi teknoloji takımı’nın geliştirdiği “hidromobil” aracı, dikkatleri üzerine topladı. Teknofest ve baykar yönetim kurulu başkanı selçuk bayraktar, yakından incelediği yenilikçi projeye imzasını attı.

Teknoloji - 8 ay önce

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yer alan birçok yenilikçi proje, teknoloji meraklılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu yıl da festivalin gözde projelerinden biri olan Doğuş Üniversitesi Teknoloji Takımı’nın geliştirdiği “Hidromobil” aracı, dikkatleri üzerine topladı. TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yakından incelediği yenilikçi projeye imzasını attı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Kocaeli’de başladı.

TÜBİTAK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2005 yılından beri düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin alternatif ve temiz enerji kaynakları hakkında farkındalık kazanmasını sağlamak, teknik, mesleki ve ekip çalışması becerilerini geliştirmek, ayrıca Türkiye’de elektrikli araçların ilerlemesi için insan kaynağı oluşturmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, elektromobil (batarya ile çalışan elektrikli araç) ve hidromobil (hidrojen enerjisiyle çalışan elektrikli araç) olmak üzere iki ana kategoride yapılıyor.

Düzenlenen yarışları takip eden TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yakından incelediği Doğuş Üniversitesi Teknoloji Takımı tarafından üretilen “Hidromobil” araca imzasını attı. Takım, TEKNOFEST’te elde ettikleri bu ilgi sayesinde projelerine olan inançlarını pekiştirerek, gelecekteki başarıları için motivasyonlarını artırdı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

Başkan Ünlü: Marmaris son yıllarda daha fazla geriye gitmiş

2024-08-08 15:25 - Marmaris

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

12 Eylül’de 100 yıldız kayacak

2024-08-08 12:07 - Yaşam

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

İlgili Haberler

BM’nin programında öğrencilerden ‘yapay zeka kullanımı’ tartışması

11:21 - Teknoloji

Çinli robotlar ilk kez yarı maratonda insanlarla koştu

11:06 - Teknoloji

"Doğa ve Kodlama" etkinliği gerçekleştirildi

07:34 - Teknoloji

Aratos Matematik Evi, öğrencilerin gözdesi oldu

11:09 - Teknoloji

Gök vatanın çelik kanadı HÜRJET bir rekor daha kırdı

16:55 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Çocuk Nüfus Oranında 9. Sırada

13:10 - İnsan

Görme Engelli Annesini Uyutup kayboldu

13:04 - İnsan

"Sigara ömrünüzden 20 yıl çalıyor"

12:48 - Sağlık

Kayserispor 5 sezondur Fenerbahçe’yi yenemiyor

10:35 - Spor

GBT Sorgusunda Bekçi Bıçaklandı

10:25 - Asayiş