?>

DOKAP’tan Akçaabat Belediyesi’nin tarım projesine destek

Akçaabat belediyesi ve dokap arasında ‘akçaabat örtü altı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi’ protokolü imzalandı.

Ekonomi - 9 ay önce

Akçaabat Belediyesi ve DOKAP arasında ‘Akçaabat Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ protokolü imzalandı.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile imzaladıkları proje ile ilgili bilgi veren Akçaabat Belediye Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta tarımsal kalkınmayı sağlayacak ve üretimi arttıracak hamleler yapmaya devam edeceğini belirtti. Başkan Ekim, “Üretim odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hem Akçaabat’ımızın hem de hemşehrilerimizin tarım alanında kalkınmasına katkıda bulunmaya devam ediyoruz. DOKAP ile imzaladığımız protokol neticesinde, ilgili komisyon tarafından belirlenen uygun şartlara sahip arazilere, toplamda 3,5 milyon tutarında 10 adet sera kurulumu yapılacak. İmzaladığımız protokole göre hesaplanan maliyetine 2,5 milyonu DOKAP tarafından geri kalanı ise belediyemiz tarafından karşılanacak. Yaptığımız çalışmalar ve imzaladığımız protokoller ile birlikte geleneksel tarım anlayışını modern teknoloji imkanlarıyla buluşturuyoruz” dedi.

“Şehrimizin tarımsal potansiyelini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz” diyen Ekim “Akçaabat’taki topraklarımızın kıymetini biliyor ve bu zenginliğimizi doğru tarım politikaları ile çevre dostu uygulamalarla koruyoruz. Tarıma yaptığımız her yatırımı Akçaabat’ımızın, hemşehrilerimizin ve evlatlarımızın geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki tarımsal üretim olmadan kalkınma olmaz. DOKAP ile imzaladığımız Akçaabat Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ protokolü şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan imzalanan protokole göre proje kapsamında 10 adet 500 m2 sera kurulumu (galvanizli boru, sulama sistemi, naylon) yapılacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Sivas’ta araç sayısı 203 bine yaklaştı

16:55 - Ekonomi

"Fırsatları yakalayabilmek için üretim gücümüzü korumalıyız"

16:29 - Ekonomi

Bursa Büyükşehir’den ‘Sürdürülebilir turizm’ hamlesi

16:38 - Ekonomi

Van’da Ramazan ayı öncesi market denetimi

15:55 - Ekonomi

Kilosu 100 liraya düştü, tezgahlar şenlendi

15:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat