?>

Downsendromlu bireyler bir günlüğüne kafe işletti

Osmangazi belediye başkanı erkan aydın, 21 mart dünya down sendromu farkındalık günü’nde engelli bireylerle beraber genç kafe’de çalışarak farkındalık oluşturdu.

Genel - 3 gün önce

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde engelli bireylerle beraber Genç Kafe’de çalışarak farkındalık oluşturdu.

Osmangazi Belediyesi 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi’nde bakım hizmeti alan engelli bireyler farkındalık günü etkinliği kapsamında bir günlüğüne Genç Kafe’de baristalık, servis elemanlığı ve kasiyerlik yaptı. Başkan Aydın da etkinliğe katılarak downsendromlu bireylere yardım etti. Genç Kafe’ye gelen müşteriler kahvelerinin engelli bireyler tarafından hazırlanıp sunulmasından büyük mutluluk duydu. İl kez bir kafede çalışma deneyimi yaşayan downsendromlu bireylerin mutluluğu yüzünden okundu.

"Onlar için güzel bir dünya oluşturalım"

Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü etkinliği için Genç Kafe’de olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "İnsanların bir gün değil 365 gün duyarlı olması gereken bir hastalık. Down sendromlu çocuklara, insanlara bu şekilde fırsat verildiğinde kendi becerilerini geliştirmeleri için imkanlar sunulduğunda hayata tutunduklarını, aileleriyle yaşamlarını sürdürmelerinin daha iyi olduğunu biliyoruz. Bütün dünyadaki çalışmalar bunu gösteriyor. Biz de Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi’ndeki downsendromlu çocuklar ve onların aileleriyle birlikte bugün bir etkinlik düzenledik. Hem farkındalık oluşturmak hem de onların bu mutluluğuna ortak olmak için bugün Genç Kafe’de birlikteyiz. Umarım farkındalık artar. Onlar için güzel bir dünya oluşturalım çalışma için yeterli olan bireylere bunu sağlıyoruz. Belli bir aşamaya gelen bireyler doğru alanlara yönlendirilirlerse çok başarılı oluyorlar, bu örnekte downsendromlu bireyler de var. İş hayatına katılabilecek yeterlilikte ve onlara uygun işler olduğu zaman iş hayatına katılanlar var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Osmangazi’de somut adımlar atıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

2025-03-17 12:55 - Asayiş

Ortaca'da Türk Mutfağı Kursu

2025-03-18 15:55 - Eğitim

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

Ege Rallisi’nde Seyirciler, Pilotlara Tezahürat Yaptı

2025-03-15 16:24 - Spor

Yem karma makinesine düşen şahıs hayatını kaybetti

2025-03-20 21:49 - Asayiş

İlgili Haberler

EYSEN üyeleri iftarda buluştu

22:23 - Genel

Terzilerde bayram öncesi yoğunluk arttı

22:18 - Genel

Z kuşağı sade gelinlik tercih ediyor

22:18 - Genel

Erzincan Otogarında bayram hareketliliği

22:19 - Genel

Erzincan’da çarşı ve pazarda bayram yoğunluğu yaşanıyor

22:19 - Genel

Günün Manşetleri

Narkotik Ekiplerinden Taksiye Baskın

16:22 - Asayiş

Sahte Savcı Yalanıyla 420 Bin TL Dolandırdılar

16:16 - Asayiş

Binlerce Kaçak Makaron Ele Geçirildi

16:14 - Asayiş

Kız Kaçırma Olayında Yenge Tutuklandı

15:47 - Asayiş

Sakız Kutusunda Uyuşturucu Bulundu

15:46 - Asayiş