?>

Dünya’nın en iyi akademisyenleri sıralamasında 7 BTÜ’lü

Abd stanford üniversitesi bilim insanları tarafından hazırlanan ‘“world top yüzde 2 scientists list 2023”ün sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, btü’den 7 akademisyen, “dünyanın en iyileri” arasına adını yazdırma başarısı gösterdi.

Eğitim - 4 ay önce

ABD Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından hazırlanan ‘“World Top yüzde 2 Scientists List 2023”ün sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, BTÜ’den 7 akademisyen, “dünyanın en iyileri” arasına adını yazdırma başarısı gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi bilim insanlarınca hazırlanan “World Top yüzde 2 Scientists List 2023” (Dünyanın En İyi Bilim İnsanları Listesi) yayınlandı. Bilim dünyasında önemli bir etki oluşturan araştırmacıların sıralamasını belirleyen liste; atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi gibi değişkenler ele alınarak hazırlandı. Bu kapsamda yıllık çalışmaların temel alındığı sıralamada, dünyadan 223 bin 152, Türkiye’den bin 518 akademisyen yer aldı. Bursa Teknik Üniversitesinden ise 7 akademisyen yüzde 2’lik sıralamaya girme başarısı gösterdi.

2023 yılında gerçekleştirilen akademik çalışmaların belirleyici olduğu yıllık etki listesinde, Prof. Dr. Şeref Doğuşcan Akbaş, Prof. Dr. Gökhan Gece, Prof. Dr. Mehmet Ferdi Fellah, Prof. Dr. Orhan Taner Can, Prof. Dr. Deniz Uçar, Prof. Dr. Abdullah Emin Akay ve Prof. Dr. Temel Sarıyıldız yer aldı.

Bilim insanlarının tüm akademik kariyeri boyunca yaptığı çalışmaların dikkate alındığı “Yazarların Kariyerine Göre Sıralaması”nda Türkiye’den 1173 akademisyen yer aldı. BTÜ’den bu sıralamaya Prof. Dr. Şeref Doğuşcan Akbaş ve Prof. Dr. Gökhan Gece girme başarısı göstererek, kariyerlerini büyük bir başarıyla geçirdiklerini kanıtlamış oldu.

Sırlamaya girme başarısı gösteren tüm akademisyenleri tebrik eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Geçtiğimiz yıl açıklanan listede 6 akademisyenimiz bulunurken, bu yıl ise 7 akademisyenimizin ‘en iyiler’ arasında yer almasının gururunu yaşıyoruz. Akademik kadrosunun kalitesi iyi olan BTÜ’nün bu iddiası, açıklanan verilerle dünya çapında bir kez daha kanıtlanmış oldu. 2023 yılı ve kariyer boyu verilerine dayanan bu prestijli listede olan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, nice başarılar diliyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Enez’de 112 Acil ve Sahil Güvenlik ekipleri "tıbbi tahliye eğitimi" yaptı

18:27 - Eğitim

Erzincan’da 709 kişilik İŞKUR Gençlik Programı düzenlenecek

18:28 - Eğitim

"Anadolu Mektebi Projesi" koordinatör eğitimi Bursa’da gerçekleşti

18:13 - Eğitim

DPÜ ve İŞKUR arasında gençlik programı protokolü imzalandı

18:14 - Eğitim

Sincik’te okullar öğleden sonra tatil edildi

14:58 - Eğitim

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık