?>

Dünya Tüketiciler Günü’nde Erzurum’da farkındalık etkinliği

15 mart dünya tüketiciler günü kapsamında, tüketiciyi koruma derneği (tükoder) erzurum şubesi tarafından bilinçlendirme etkinliği düzenlendi.

İnsan - 4 saat önce

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü kapsamında, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Erzurum Şubesi tarafından bilinçlendirme etkinliği düzenlendi. Vatandaşların tüketici hakları konusunda bilgilendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, broşür dağıtımı ve basın açıklaması yapıldı.

TÜKODER Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli, etkinlikte yaptığı açıklamada tüketici haklarının yalnızca bir gün değil, yılın her günü korunması gerektiğini vurguladı. İspirli, "Günümüzde bilinçli bir tüketici olmak, hem bireysel hem de toplumsal açıdan büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımızın, alışveriş yaparken haklarını bilmeleri ve gerektiğinde yasal yollara başvurmaları gerekmektedir. Haksız uygulamalara karşı mücadelede tüketicilerin bilinçli olması en büyük güvencemizdir" dedi.

Başkan İspirli, Erzurum’da geçmiş yıllara göre tüketici bilincinin arttığını belirterek, bilinçli tüketimin kaliteli üretimi teşvik ettiğini ifade etti. TÜKODER Erzurum Şubesi’nin bu konudaki çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran İspirli, tüketici haklarıyla ilgili eğitim programlarının önemine de değindi.

Dünya Tüketiciler Günü’nün Önemi

Her yıl 15 Mart’ta kutlanan Dünya Tüketiciler Günü, tüketici haklarının korunmasına yönelik küresel farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenmektedir. Bu özel günün temeli, 15 Mart 1962’de ABD Başkanı John F. Kennedy’nin Kongre’de yaptığı konuşmaya dayanmaktadır. Kennedy, tüketicilerin güvenlik, bilgi edinme, seçme ve temsil edilme haklarına sahip olduğunu vurgulamış ve bu hakların korunması gerektiğini ifade etmiştir. Bu konuşma, tüketici hakları bilincinin küresel çapta yayılmasına öncülük etmiş ve 1983 yılında Uluslararası Tüketiciler Birliği (Consumers International) tarafından 15 Mart, Dünya Tüketiciler Günü olarak ilan edilmiştir.

Türkiye’de ise 15-21 Mart tarihleri arasında Tüketiciyi Koruma Haftası kutlanmakta ve bu süreçte tüketici hakları konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir. Erzurum’da gerçekleştirilen etkinlik de bu kapsamda düzenlenmiş olup, vatandaşların haklarını bilmeleri ve bilinçli tüketici olmaları adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

TÜKODER Erzurum Şubesi, önümüzdeki dönemde tüketici hakları konusunda eğitim programlarına devam edeceğini ve bilinçli tüketimin artırılması için çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

İlgili Haberler

Kütahya’da AK Parti’den "İftara 5 Kala" etkinliği

18:16 - İnsan

Kütahya AK Parti’de "Küpecik" geleneği yaşatıldı

17:59 - İnsan

MTB’nin geleneksel iftar programa yoğun katılım

17:04 - İnsan

Balıkesir’de üniversitelilerin sınav haftasında ulaşımı ücretsiz

16:02 - İnsan

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret etti

15:53 - İnsan

Günün Manşetleri

Sobadan Sıçrayan Kıvılcımlar Evi Kül Etti

13:03 - Asayiş

Çinli bisikletçi, dünya rekoru kırdı

12:38 - Spor

Rize’de Yaratıcı Çözüm

12:27 - İnsan

Çalıları yakarken, yangın başlattı

12:20 - Asayiş

Eşini ve Kendini Yakmaya Çalıştı

11:53 - Asayiş