?>

Dünya turuna çıkan İspanyol genç, Tunceli’ye hayran kaldı

?spanya’dan bisikletiyle 9 ay önce yola çıkan 24 yaşındaki edgar ınnerevo, 7 bin kilometre yol kat etti. Türkiye’de birçok ili gezen ınnerevo, uğradığı tunceli’ye hayran kaldığını söyledi.

Kültür Sanat - 10 ay önce

İspanya’dan bisikletiyle 9 ay önce yola çıkan 24 yaşındaki Edgar Innerevo, 7 bin kilometre yol kat etti. Türkiye’de birçok ili gezen Innerevo, uğradığı Tunceli’ye hayran kaldığını söyledi.

24 yaşındaki İspanyol Edgar Innerevo, 9 ay önce Valencia’dan bisikletiyle yola çıktı. 9 ayda 14 ülke gezen Innerevo, Türkiye turu kapsamında geldiği Tunceli’ye hayran kaldığını söyledi. Dünya turuna devam edeceğini söyleyen Innerevo, Türk insanı ve yemeklerini çok beğendiğini ifade etti. Tur kapsamında 14 ülkeyi gezdiğini ve şimdi de Türkiye’de olduğunu belirten Innerevo, “Ben, İspanya’dan geldim ve Çin’e gidiyorum. 9 aydır yoldayım ve 6 ay daha gideceğim. Belki sonra dünya turu kapsamında Japonya, Kore ve Amerika’ya gideceğim. İspanya, İtalya, Fransa, İsveç, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan’ın ardından Türkiye’ye geldim. Tunceli ve Pülümür çok güzel. Ben, Munzur’a gittim. İnsanları çok iyi. Burada pide, lahmacun, Türk kahvaltısı çok güzel. Çay içmeyi seviyorum. Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’de 10 şehir gezdim” dedi.

Tunceli’nin ardından Kafkaslara gideceğini söyleyen Edgar Innerevo, “Gürcistan, Ermenistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan’ın ardından Çin’e gideceğim” diye konuştu.

11 dil konuşabildiğini ifade eden Innerevo, “Tunceli’de biraz Zazaca öğrendim. Zazaca’yı tam öğreneceğim. Çok güzel bir dil, çok enteresan bir kültür” şeklinde konuştu.

Innerevo, Türkiye’de insanların kendisini sıcak karşılamasından ötürü son derece memnun kaldığını da sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

2024-06-15 01:03 - Marmaris

MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

2024-06-14 14:54 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Gömeç’te engelli oyuncular minik kalplere tiyatro ile dokundu

09:42 - Kültür Sanat

Tunceli’de turizm hamlesi: Destinasyon çalışmalarıyla Urartu mağaraları turizme açılıyor

09:22 - Kültür Sanat

Sağanak yağış gençlerin eğlencesini bozamadı

02:51 - Kültür Sanat

Sanat Festivali’nin ikinci günü coşkulu konserle tamamlandı

22:55 - Kültür Sanat

Tokat’ta türbenin toprağını yiyerek dua ediyorlar

22:28 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel