?>

Düzce’nin köylerinde inceleme sürüyor

Düzce tarım ve orman il müdürü esra uzun ve tarsim sakarya bölge müdürü erhan karakuş, beraberlerinde akçakoca ziraat odası başkanı kadir mutuoğlu ve teknik ekip ile birlikte akçakoca ilçesine bağlı kurukavak köyünde zirai dondan etkilenen tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

Ekonomi - 5 saat önce

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun ve TARSİM Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş, beraberlerinde Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutuoğlu ve teknik ekip ile birlikte Akçakoca ilçesine bağlı Kurukavak köyünde zirai dondan etkilenen tarım alanlarında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında üreticilerin yaşadığı zararı yerinde değerlendiren İl Müdürü Esra Uzun, "İklim değişikliğiyle birlikte tarımsal riskler her geçen gün artıyor. Bu tür afetlerin etkilerini azaltmanın en etkili yolu, tarım sigortalarıdır. Üreticilerimizin TARSİM güvencesinden faydalanmaları büyük önem taşıyor. Devletimizin sağladığı yüzde 70 oranındaki prim desteği sayesinde üreticilerimiz ürünlerini güvence altına alabilir" dedi.

TARSİM Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş ise sigortalama oranlarındaki artışın sevindirici olduğunu vurgulayarak, "Kurukavak Köyü, Düzce genelinde en fazla TARSİM poliçesi yaptıran köylerimizden biri. Bu bilinçli yaklaşımın tüm köylerimize örnek teşkil etmesini diliyoruz. TARSİM sadece bir sigorta sistemi değil, aynı zamanda tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için vazgeçilmez bir koruma mekanizmasıdır" şeklinde konuştu.

Kurukavak Köyü Muhtarı Fahri Karslıoğlu ise yaşanan don olayından sonra poliçe sayısında artış beklendiğini ifade ederek, "Köyümüzde TARSİM bilinci her geçen gün artıyor. Yaşadığımız bu tür afetlerin ardından sigortalı üretimin önemi daha iyi anlaşılıyor. Ürünlerimizi TARSİM ile güvence altına almaya devam edeceğiz" dedi.

Gerçekleştirilen bu ziyaret, tarımsal afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve sigorta sistemlerinin yaygınlaştırılmasının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

MARMARİS’İN ESNAFLARI BELEDİYENİN ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

2025-04-18 16:06 - Marmaris

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

İlgili Haberler

Erzincan’da 2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

17:30 - Ekonomi

Antalya sürdürülebilir turizmin yeni lideri oluyor

17:30 - Ekonomi

Zirai donun ardından kayısının geleceği masaya yatırıldı

16:14 - Ekonomi

KUDAKA’nın 2025 yılı teknik destek programı ilan edildi

16:11 - Ekonomi

GTO’da Letonya ülke günü gerçekleştirildi

16:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Telefonuna Gelen Deprem Uyarısı Hayat Kurtardı

16:15 - Gündem

Öğretmeni Darp Edip Bıçak Çeken 2 Genç Tutuklandı

15:30 - Asayiş

Uzmanlardan Alerjik Rinit Uyarısı

15:11 - Sağlık

Bülent Uygun'un Acı Kaybı

15:07 - Spor

Tarihi Eser Kaçakçılarına Jandarma Operasyonu

14:38 - Asayiş