?>

Düzce’nin tarımsa kalkınmasında destek sağlayacak

Düzce ili süt üreticileri birliği genel kurulunu yaparak çalışmalarına başladı.

İnsan - 10 ay önce

Düzce ili Süt Üreticileri Birliği genel kurulunu yaparak çalışmalarına başladı.

Süt Üreticileri Birliği, genel kurul toplantısına Gölyaka Kaymakam Selver Esra Arık, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Gölyaka Ziraat Odası Başkanı Metin Şirin, Bursa Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, Bursa Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, süt işleme tesislerinin temsilcileri, kurul üyeleri ve üreticiler katıldı.

Düzce İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç genel kurul öncesi yaptığı konuşmada “Tarım, hayvancılık ve turizm bu şehrin en önemli projeleri. Bu minvalde de gelen bütün projelere destek olmak adına hem meclisimiz adına hem vekillerimiz adına hem de valiliğimizle müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Valimizin (Selçuk Aslan) önderliğinde şehrimizin gelişimine, tarımına, turizme katkı sunabilecek her işin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu gibi projelerde Tarım İl Müdürlüğü lokomatif görev görüyor. Birliğin süt üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Düzce İli Süt Üreticileri Birliği’nin kuruluşunu Düzce’nin tarım ve hayvancılık alanında önemli bir mihenk taşı olarak nitelendiren Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun konuşmalarında “Bu birlik, yalnızca süt üreticilerimiz için değil, aynı zamanda Düzce’mizin ve ülkemizin tarımsal kalkınma hedefleri için de önemli bir adımdır. Süt, tarım sektörümüzün en kritik ürünlerinden biridir. Süt üretimi, yalnızca ekonomik bir faaliyet olmanın ötesinde, toplumumuzun sağlıklı ve dengeli beslenmesi için de hayati öneme sahiptir. Süt Üreticileri Birliğinin, ilimizdeki süt üreticilerinin haklarını koruyarak daha güçlü kılacağına, rekabet güçlerini artıracağına ve Düzce’nin süt üretimi konusunda Türkiye genelinde bir örnek teşkil edeceğine yürekten inanıyorum. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üreticilerimizin yanında olmaya, onlara her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Düzce İli Süt Üreticileri Birliği ile birlikte, bölgemizin tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerinde bulundu.

Gölyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürü aynı zamanda birlik üyesi olan Erhan Kağan Hezen konuşmasında “Süt üreticilerimizin haklarını korumak, onların daha iyi şartlarda üretim yapmalarını sağlamak ve sektördeki rekabet gücünü artırmak amacıyla bu birliğin kurulmasını son derece önemli buluyoruz. Düzce İli Süt Üreticileri Birliği, süt üreticilerimizin sesini daha güçlü bir şekilde duyuracağı bir platform olacaktır. Bu birlik sayesinde sektördeki yeniliklere ve gelişmelere daha çabuk adapte olabileceğiz" şeklinde konuştu.

Bursa Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna ise Türkiye’nin ilk süt birliğini kurduklarını ve süt birliğinin; üreticilerin haklarının korunması, girdi temini, pazarlama konularında üreticilerin yanında olduğunu belirtip, birlik beraberlik ruhunun korunmasının önemine değindi. Başkan Tuna, süt üreticileri birliğinde yaşadığı tecrübeleri anlatarak Birliğin hayırlı olmasını diledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

DTSO üyelerine ekonomik son gelişmeler aktarıldı

00:22 - İnsan

BAGFAŞ kurucusu Recep Gencer Bandırma’da son yolculuğuna uğurlandı

21:48 - İnsan

Çorum’da asırlardır süren gelenek yaşatıldı: 30 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi

21:06 - İnsan

Vali Özkan: "Gelecek nesillerimizin korunması en önemli hedefimizdir"

19:23 - İnsan

Çorum’da mobil süt sağım makinesi dağıtıldı

18:30 - İnsan

Günün Manşetleri

Boy Uzatma Ameliyatıyla 10 Santimetreye Kadar Uzama İmkanı

10:29 - Sağlık

Yangından Etkilenen Hayvanlara Yardım Eli

10:27 - İnsan

Ayçiçeği Tarlaları Doğal Düğün Stüdyosu Oldu

09:56 - İnsan

Ayçiçeği Tarlalarına Çekirge İstilası

09:44 - Gündem

Scootera binen çocuğun üzerinden otomobil geçti

09:33 - Asayiş