?>

Düzce pilot bölge oldu, 306 okulda artık afet eğitimleri verilecek

Türkiye genelinde öğretmenlerin afet eğitimi vermesi için düzce pilot il oldu. ?l genelinde 306 okuldan belirlenen farklı branşlarda ki öğretmenlere afet eğitici eğitmenliği belgesi verildi. 2025 yılında ülke genelinde uygulanması planlanan proje de 75 bin okulda milyonlarca öğrenciye afet eğitimi verilecek.

İnsan - 3 ay önce

Türkiye genelinde öğretmenlerin afet eğitimi vermesi için Düzce pilot il oldu. İl genelinde 306 okuldan belirlenen farklı branşlarda ki öğretmenlere ’Afet Eğitici Eğitmenliği’ belgesi verildi. 2025 yılında ülke genelinde uygulanması planlanan proje de 75 bin okulda milyonlarca öğrenciye afet eğitimi verilecek.

AFAD Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile öğretmenlere ’Afet Farkındalık Eğitmen Eğitimi’ verilmesinde Düzce pilot il oldu. İl genelinde bulunan 306 okulda farklı branşlardaki öğretmenlere 2 gün boyunca Afet eğitimi verildi. AFAD Başkanlığı eğitim uzmanları tarafından verilen eğitimler sonrasında 306 öğretmene sertifikaları teslim edildi. Projenin Düzce’de pilot il olarak uygulandığını 2025 yılın tüm Türkiye’ye yayılacağını belirten Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde şube müdürü Metin Tayyarer, “Afetler maalesef hayatımızın bir gerçeği ve ne zaman nerede karşımıza çıkacağını bilmediğimiz bu olaylar karşısında bilinçli, hazırlıklı ve dayanıklı bir toplum inşa etmek zorundayız. Bu doğrultu da eğitim afetlerde başa çıkabilmemiz için en güçlü araçlardan birisidir. Bilgi ve farkındalık afetlere karşı koruyucu bir kalkan oluşturmamızı sağlar. Sadece bilgiyi anlamak değil bilgiyi aktarma becerisine sahip olmak bu bilinci geniş kitlelere ulaştırabilmek eğitmenlerin vasıtası ile olacaktır. Bu amaçla ülkemizde her okulumuzdan bir afet lideri yetiştirmek istiyoruz. Düzce’de pilot bölge olarak başlattığımız bu proje çalışması ile Türkiye’de 75 bin okulumuzda afet lideri yetiştirmek istiyoruz. Afet farkındalık eğitmen eğitimi işte bu amaçla hayata geçiyor. Afetler hakkında bilgi en etkili doğru bir şekilde aktarabileceğinize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Programda Düzce İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Taha Cebeci, AFAD İl Müdürü Ali Kartal, AFAD Eğitim ve Farkındalık Daire Başkanı Recep Şalcı İl Vali Vekili Ömer Yıldız, programa katılım sağlayanlara teşekkür ederek sertifika dağıtımını gerçekleştirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

2024-11-02 19:56 - Spor

İlgili Haberler

Başkan Köksal; "Menteşe’de hiç kimse aç kalmayacak"

20:41 - İnsan

Gazetecilerden Hasan Başyiğit’e vefa yemeği

18:14 - İnsan

Kütahya Belediyesi Halk Günü Toplantıları devam ediyor

18:14 - İnsan

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık