?>

Edirne’de gübre satışı yapan bayilere sıkı denetim

Edirne il tarım ve orman müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini temin etmek, taklit gübrelerin piyasaya arzını önlemek amacıyla gübre satışı yapan bayilere yönelik denetim gerçekleştirildi.

Ekonomi - 3 ay önce

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini temin etmek, taklit gübrelerin piyasaya arzını önlemek amacıyla gübre satışı yapan bayilere yönelik denetim gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, gübre bayileri ve üretim tesislerine yönelik üç hafta sürecek yoğun denetim süreci başlatıldığını duyurmasının ardından harekete geçen ekipler, denetimlerini arttırdı.

Gübre kullanımının yoğun olduğu ilkbahar dönemi öncesinde fahiş fiyatlı satışın önüne geçilmesi için düğmeye basıldı. Bakan Yumaklı talimat verdi, ekipler denetimlerini arttırdı. Bu çerçevede Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini sağlamak ve piyasada taklit ve tağşiş ürünlerin satışını engellemek amacıyla denetim seferberliği başlattı. Ülke genelinde gübre kullanım sezonu öncesinde eş zamanlı olarak yürütülen denetimlerde teknik personel tarafından bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor.

Denetimlerde bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğunu, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat kontrolleri, fiyatı ve son kullanım tarihleri incelendi.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin üreticilerin sağlıklı ve kaliteli tarımsal girdilere ulaşabilmesi için denetimlerini aralıksız olarak sürdüreceği belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Operasyonda 40 Gram Metamfetamin ve Av Tüfeği Ele Geçirildi

2025-01-29 11:58 - Asayiş

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

ANTALYA’DA 13 KİLOGRAM SKUNK VE METANFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-01-29 14:43 - Asayiş

Yolbulan metal işçilerine Başkan Amaç’tan destek

2025-01-30 16:51 - Genel

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Yeni Rakip DeepSeek, Yapay Zeka Pazarını Salladı

2025-01-28 15:38 - Ekonomi

Samsun’da Extacy, Bonzai ve Metamfetamin Yakalandı

2025-01-29 15:20 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MARMARİS’TE MAHALLEYE GİRİŞ KAPISI

2025-01-29 11:25 - Marmaris

İlgili Haberler

Toroslar EDAŞ Hatay’ın enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

12:12 - Ekonomi

Üretim üssü Konya ekonomiye katkı sağlıyor

12:10 - Ekonomi

Toroslar EDAŞ Kilis’in enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

12:06 - Ekonomi

Başkent EDAŞ Kırıkkale’nin enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

12:07 - Ekonomi

Başkent EDAŞ Zonguldak’ın enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor

12:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık