?>

Efsane güreşçi Yaşar Doğu memleketinde anıldı

Olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonu efsane güreşçi yaşar doğu, vefatının 64. Yılında doğum yeri samsun'un kavak ilçesinde yapılan törenle anıldı.

Spor - 3 ay önce

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu efsane güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 64. yılında doğum yeri Samsun’un Kavak ilçesinde yapılan törenle anıldı.

Kavak Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen anma programına İlçe Kaymakamı Taha Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır, Yasar Doğu’nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, ilçe protokolü vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan İlçe Kaymakamı Taha Genç, gençlere, öğrencilere ve sporculara Yaşar Doğu’nun güreş bilincinin aşılanması gerektiğini belirterek, "Ünlü güreşçimiz Yaşar Doğu, başarısının yanında spor ahlakıyla örnek olmuştur. Öğrencilerimizi Türk sporu ve güreşiyle ilgili konularda bilinçlendirelim. Yeni Yaşar Doğuların yetişmesini sağlayalım" dedi.

Efsane güreşçinin oğlu Gazanfer Doğu da konuşmasında babasının yaşamından öğrenecek çok şey olduğunu dile getirerek, "Yaşar Doğu, yalnızca bir sporcu değil, aynı zamanda bir ahlak ve azim timsaliydi. Gençler, lütfen bu değerli insanı tanıyın, hayatını inceleyin ve onun gibi iz bırakmaya çalışın" diye konuştu.

’Türk güreşi’ denilince akla Yaşar Doğu’nun geldiğini belirten Onur Bakır ise, "Dünya ve olimpiyat Şampiyonu, milli güreşçimiz Yaşar Doğu bizim gururumuz. Onun gibi bir şampiyonun hemşerisi olmaktan her zaman onur duyuyorum. Milli güreşçimiz sporda göstermiş olduğu başarıları kadar yaşantısıyla da hepimize örnek olabilecek bir değerimizdir. Milli güreşçimiz, sportif başarıları ve örnek kişiliğiyle gençlerimiz için eşsiz bir ilham kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

Yazar Ahmet Seven’in de konuşma yaptığı anma programı Kavaklı öğrencilerin güreş gösterilerinin ardından sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 99.3 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-03 09:50 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Ağrı’da 1 kilo 44 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 15:17 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

52 Yaşındaki Torbacı Metamfetaminle Yakalandı

2025-01-03 11:31 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Fuhuş operasyonunda metamfetamin ve silah ele geçirildi.

2025-01-03 12:36 - Asayiş

İlgili Haberler

Los Angeles Lakers seriyi 1-1’e getirdi

09:42 - Spor

Bursaspor, Adem Çağlayan ile 6’da 6 yaptı

09:42 - Spor

Çamelili öğrenciler 23 Nisan Tenis Turnuvasına damga vurdu

09:00 - Spor

Genç voleybolcular Manisa’da buluştu

09:01 - Spor

Recep Uçar: "Yeri geldiğinde riskler aldık, karşılığını alamadık"

00:28 - Spor

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık