?>

EGİAD Başkanından Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ne destek

Kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanmasının zorunluluk haline geldiğini belirten ege genç iş adamları derneği (egiad) başkanı alp avni yelkenbiçer, “bu çerçevede kamuda tasarruf ve verimlilik paketi'nin açıklanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu tasarruf programı ile kamuda zorunlu olmayan harcamaların azaltılması, kamu tüketim ve harcamalarında verimliliğin esas alınması oldukça önemli” dedi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanmasının zorunluluk haline geldiğini belirten Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Bu çerçevede Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin açıklanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu tasarruf programı ile kamuda zorunlu olmayan harcamaların azaltılması, kamu tüketim ve harcamalarında verimliliğin esas alınması oldukça önemli” dedi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında, kamu kurumlarında tasarruf dönemine girildi. Alınan kararın ardından EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, kamuda tasarrufun zorunlu hale geldiğini ve bu kararı desteklediklerini aktardı. Yüksek enflasyonun uzun süredir Türkiye’nin ana gündemlerden birisini oluşturduğuna değinen Yelkenbiçer, “İş dünyası olarak bizler maliyetlerdeki yüksek artış sebebiyle, çalışan kesim ise hayat pahalılığı karşısında gelirlerindeki hızlı erime sebebiyle, zaten bir tasarruf dönemine girmişti. Enflasyonla mücadele kapsamında, kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanması da bir zorunluluk haline geldi. Bu çerçevede Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin açıklanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu tasarruf programı ile kamuda zorunlu olmayan harcamaların azaltılması, kamu tüketim ve harcamalarında verimliliğin esas alınması oldukça önemli. Pakette yer alan tedbirlerin enflasyonla mücadelede büyük fayda sağlayacağını değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

KAYBOLAN VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER

2024-05-09 11:22 - Kültür Sanat

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Gaziantep’teki feci kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi

2024-05-06 22:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Çerkezköy TSO ve Bükreş TSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

18:17 - Ekonomi

Atıl tarım arazilerinde sebze yetişecek

18:09 - Ekonomi

Ahşap ambalaj ve palet sektöründen 4. Tarım Orman Şurası’na tarihi katkı

18:04 - Ekonomi

Çerkezköy’den Romanya’ya ticaret köprüsü

17:20 - Ekonomi

Erzurum ve Ağrı ticaret borsaları arasında "Kardeş Borsa Protokolü" imzalandı

17:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset