?>

Elazığ’da destek alan 4 projenin imza töreni gerçekleşti

Elazığ’da 76,7 milyon liralık yatırım hacmi oluşturacak olan ve fırat kalkınma ajansı (fka) tarafından desteklenmeye hak kazanan 4 projenin imza töreni gerçekleşti

Ekonomi - 3 saat önce

Elazığ’da 76,7 milyon liralık yatırım hacmi oluşturacak olan ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenmeye hak kazanan 4 projenin imza töreni gerçekleşti.

Fırat Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda yürütülen 2024 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Elazığ’da desteklenmeye hak kazanan projelerin sözleşme imza töreni gerçekleşti.

CMDP kapsamında 1, SOGEP kapsamında 3 adet projenin desteklendiğini belirten Vali Numan Hatipoğlu, "Bu projelerle 52,3 milyon TL destek sağlanmış olup 76,7 milyon TL’lik yatırım hacmi oluşturulacaktır. Öncelikle projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. 12. Kalkınma Planı, TRB1 Bölge Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’nde belirlenen hedeflere ulaşma noktasında uygulanacak projelerle ilimiz ekonomisinin büyümesi ve istihdam oluşturulması sağlanmış olacaktır. Bu noktada projelerin yararlanıcı kuruluşlarını ve ajansımızı süreç içerisinde gösterdikleri gayretler sebebiyle tebrik ediyorum" dedi.

2 projeyi şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Özellikle Süt Üreticileri Birliğimiz ile yapmış olduğumuz Elazığ Pastörize Süt Üretim Tesisini ilimize kazandırmak için oluşturmuş olduğumuz projenin, FKA’dan onay görmesi bizleri mutlu etti. Süt Üreticileri Birliğimiz uzun süredir şehrimizde sütün toplanması konusunda büyük bir gayret sarf ediyordu. Sütlerin işlenmesi noktasında bu fabrikanın ihtiyaç olduğunu gördük. Birlikte bir proje hazırladık. İkinci proje ise Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan Emek Dükkanı. Özellikle kadın kooperatiflerimizin sürdürebilirliğini sağlaması ve ürettiklerini satabilmesi noktasında bu projeyi de çok önemli görüyoruz" diye konuştu.

Günümüzde artık hibrit ve elektrikli araçların eski fosil yakıt kullanan araçların yerini aldığını dile getiren Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Önümüzdeki süreçte bu daha da yaygınlaşacak. Burada bir ara eleman ihtiyacı olduğu da açık. Dolasıyla Teknik Bilimler Yüksekokulumuzda geçmişten beri çok iyi kabiliyetlere sahip, alanında yetişmiş iyi hocalarımız var. Hocalarımızın kabiliyetlerini de kullanarak proje vasıtasıyla hibrit ve elektrikli araçlar konusunda ara eleman yetiştirilmesi hususunda ilimize katkı sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

FKA olarak bu güne kadar bölgenin sosyoekonomik olarak kalkınmasına yönelik önemli projeler hayata geçirdiklerini vurgulayan FKA Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, "Bu günde Elazığ için çok önemli 4 projenin imza töreni için bir araya geldik. CMDP kapsamında başarılı bulunan Elazığ İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği ile Elazığ Belediyesi ortaklığında başvurusu yapılan Elazığ Pastörize Süt Üretim Tesisi Projemiz ile SOGEP kapsamında başarılı bulunan Elazığ Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu Emek Dükkanı Projesi, Fırat Üniversitesi’nin başvuru sahibi olduğu Yeni Nesil Araçlar Mesleki Eğitim Merkezi Projesi ile Ağın Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu Tohum İşlesin Verim Artsın Projesi’nin ilimize bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Toplam 4 projemizle ilimize 52,3 milyon TL destek sağlanmış olup 76,7 milyon TL’lik yatırım hacmi oluşturulacaktır" ifadelerini kullandı.

Tören, atılan imzaların ardından sona erdi.

Valilik toplantı salonunda Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında gerçekleştirilen törene, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ağın Belediye Başkanı Şeref Çakar, Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, FKA Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak ve Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ YDO Koordinatörü Mustafa Selim Özatay katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

Türk yüzücü ‘Guienness Yılın Performansı’na aday

2025-02-04 11:21 - Spor

İlgili Haberler

Manisa sanayicisi karbon ayak izini azaltmak için harekete geçti

18:42 - Ekonomi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük maaş 46 bin TL oldu

18:19 - Ekonomi

THY ile Elazığ’ın tanıtım hamlesi hız kesmeden devam ediyor

17:18 - Ekonomi

Türkiye dünyada tarım alanında 31, tarımsal hasılada ise 9. sırada

17:01 - Ekonomi

Havacılık, uzay, savunma ve denizcilik sanayisinin tüm ihtiyaçları tek platformda buluştu

16:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık