?>

Elazığ’da sakal-ı şerif ziyarete açıldı

Elazığ merkezde bulunan hazreti ali camisine getirilen hz. Muhammed’in (sav) sakal-ı şerifi, cuma namazı sonrasında cemaatin ziyaretine açıldı

İnsan - 1 hafta önce

Elazığ merkezde bulunan Hazreti Ali Camisine getirilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) sakal-ı şerifi, cuma namazı sonrasında cemaatin ziyaretine açıldı.

Ramazan ayının 21’inci gününde Elazığ’da bulunan Hazreti Ali Camisine Hz. Muhammed’in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)sakal-ı şerifi getirildi. Cuma namazı sonrası ziyarete açılan sakal-ı şerife, cemaat yoğun ilgi gösterdi. Cam fanusta muhafaza edilen sakal-ı şerifi öpüp yüzlerine süren cemaat, sevgilerini dile getirdi. Salavat eşliğinde, sırayla ziyaret edilen sakalı şerif, sunumun ardından tekrar muhafaza altına alındı.

Suudi Arabistan din görevlisi Kadir Ataç, "İki cihan serveri, başımızın tacı, gönüllerin ilacı, fahri kainatın sultanı, Hazreti Muhammed ((Sallallahü teala aleyhi ve sellem) efendimizin sakalı şerif saadetleri elhamdülillah bugün Hazreti Ali Camisinde ziyarete açılmıştır. Efendimizin, giymiş olduğu cübbe, vücudundaki herhangi bir parça şeriftir. Şerif demek, şerefli demektir. Peygamberimiz bin 400 küsuratlı yıldır mübarek sakal-ı şerif saadetleri saklanmaktadır. Elhamdülillah 10 yıla yakındır da Elazığ’da korunması yapılmaktadır. Nasıl bugün burada ziyaret ettiysek, en kısa zamanda Medine’ye gidip makamında ziyaret etmeyi Rabbim nasip eylesin inşallah. Allah resulünün bir parçası bizim için en şerefli olan bir şeydir. Ümmeti Muhammed’in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) ve ona inanan insanların en mutlu olduğu andır. Bizim için en şerefli ve en kutsal olan şeydir" dedi.

Camii imamı Mustafa Sel ise ‘’Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da peygamber efendimizin mübarek sakal-ı şerifi camimizde ziyarete açıldı. Hüzünlüyüz aynı zamanda da mutluyuz. Cemaatimiz kalabalık, ziyaretler yoğun geçti. Allah hepsinden razı olsun inşallah" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

Ortaca'da Türk Mutfağı Kursu

2025-03-18 15:55 - Eğitim

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI

2025-03-17 12:55 - Asayiş

BODRUM'DA MOTOSİKLET YAYAYA ÇAPTI

2025-03-15 00:38 - Asayiş

Ege Rallisi’nde Seyirciler, Pilotlara Tezahürat Yaptı

2025-03-15 16:24 - Spor

İlgili Haberler

Kaymakam Özçelik’ten hastalara bayram ziyareti

00:57 - İnsan

Kaymakam Özçelik’ten güvenlik güçlerine bayram ziyareti

00:55 - İnsan

Prof. Dr. Yücel Namal, "Macaristan’da Osmanlı Döneminde dini hoşgörü hüküm sürmüştür"

22:20 - İnsan

Tutak’ta Ramazan Bayramı kutlandı

20:54 - İnsan

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde asırlık bayram geleneği yaşatılıyor

20:02 - İnsan

Günün Manşetleri

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

16:41 - Spor

Araçlardan Binlerce Hap Ele Geçirildi, 2 Gözaltı

15:49 - Asayiş

Motokurye Köpeklerden Kaçarken Kaza Yaptı

15:47 - Asayiş

Amonyak Sızıntısı İşçileri Zehirledi

15:34 - Asayiş

Kağıt gibi ezilen kabinden sağ çıktı

15:25 - Asayiş