?>

Emekliler, yeni yıla emekli evlerinde girdi

Emekliler, yeni yıla büyükşehir belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren emekli evlerinde girdi.

Kültür Sanat - 1 ay önce

Emekliler, yeni yıla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren emekli evlerinde girerken, ’Hello Mersin’ yabancı dil kulübü kursiyerleri de yeni yılın gelişini kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi yeni yıl ruhunu kente yansıtırken, keyifli etkinliklerle de vatandaşları bir araya getirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Mezitli Emekli Evi’nde de yeni yıl keyifli etkinliklerle kutlandı. Viranşehir Sahili’nde denize sıfır konumda yer alan Emekli Evi, yeni yıl ruhunu yansıtan süslerle bezendi. Büyükşehir Belediyesinin sevilen çorbası ve çeşitli ikramların ardından müzik eşliğinde dans edip eğlenen emekliler, hep birlikte pasta keserek yeni yılı kutladı. Büyükşehir Belediyesinin Yenişehir, Tarsus, Halkkent ve Anamur’daki emekli evlerinde de eş zamanlı olarak yeni yıl kutlamaları yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Emekli Evleri Sorumlusu Ertuğrul Bozkurt, yıl boyunca çeşitli etkinliklerde bulunduklarını belirterek, yılbaşı etkinliğinin de bunların sonuncusu olduğunu ifade etti. Kentteki 5 emekli evinde aynı anda etkinlik düzenlendiğini vurgulayan Bozkurt "Emeklilerimiz eğlendiler, yorgunluklarını atıp yeni yıla hazır oldular" dedi.

Emekli Evi üyelerinden Rabia Işık, emeklilerin bu tür etkinliklere ihtiyacını olduğunu kaydederek, "Emekliler evinde kapanıp kalıyor. Dışarıda bir arkadaşıyla çay veya kahve içme imkanı bulamıyor. Emekli evleri sayesinde çok güzel şeylerden yararlanıyoruz. Mersin’de görmediğim yerleri gördüm" diye konuştu.

Emekli Öğretmen Suna Kılıççı da emekli evinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Uzaklara gitmek bizi yoruyor, ama emekliler evi sayesinde hizmet ayağımıza geliyor" dedi. ’Hello Mersin’ kursiyerleri de yeni yılı karşıladı

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ’Hello Mersin’ yabancı dil kulübü kursiyerleri,’Hello Mersin’ yabancı dil kulübü kursiyerleri de yeni yılın gelişini kutladı. İngilizce ve Almanca’da kendilerini geliştirmek isteyen Mersinlilerin severek katıldığı kulüpte kursiyerler, hem yeni yılın gelişini kutlamak, hem de kaynaşmak için etkinlik düzenledi. Yanlarında getirdikleri müzik aletleri eşliğinde şarkılar seslendiren kursiyerler, yeni yıldan dilek ve beklentilerini paylaştı, çekilişle hediyeleşerek moral buldu.

Hello Mersin’de görevli öğreten Figen Kundak, farklı bir etkinlik yaparak, bütün gruplarımızı birleştirdiklerini ifade etti. Kursiyerler için hediyeler hazırladıklarını belirten Kundak, "Gruplarımız çok eğlenceli. Hep birlikte aile gibi olduk. Konuşmalarımız ilerliyor. Kursiyerler de bu konuda oldukça mutlu" diye konuştu.

Hello Mersin kursiyerlerinden Ramazan Aktolu da konuşma kulübü sayesinde sosyalleşme imkanı da elde ettiklerini kaydederek, "Sosyalleşmek için çok güzel bir yer. Burada yeni arkadaşlar edindim" ifadelerini kullandı.

Almanca öğrenen kursiyerlerden Azize Avşar ise kurs sayesinde hem sosyalleştiğini hem de kendini dil noktasında geliştirdiğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

Melikgazi Basketbol, perşembe topbaşı yapacak

2024-12-31 13:33 - Spor

Kaymakam Kaya’dan Yeni Yıl Ziyaretleri

2024-12-31 18:07 - Genel

İlgili Haberler

Aydın Büyükşehir’den Söke’de iki kültür etkinliği

15:59 - Kültür Sanat

Usta sanatçı, Mehmet Akif’in oğlu Emin Ersoy’u andı

15:56 - Kültür Sanat

M1 Konya AVM’den Sevgililer Günü’ne özel etkinlikler

15:33 - Kültür Sanat

11 kursiyerin 47 bastonu sergilendi

15:13 - Kültür Sanat

Konyaaltı’nda senfonik rock rüzgarı

13:59 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Ofis Boynu Riskine Karşı 12 Etkili Öneri

17:52 - Sağlık

Atık pili getir, hediyeyi götür

15:54 - Gündem

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti

15:31 - Asayiş

Dolandırıcılık Davasında Savunma Tarihleri Belli Oldu

16:38 - Asayiş

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya