?>

Emniyetten tatilcilere uyarı: Yapay zeka destekli akıllı radarlar 24 saat devrede

Ramazan bayramı tatili dolayısıyla 43 ilin geçiş güzergahında bulunan "kilit kavşak" kırıkkale'de trafik yoğunluğu artarak devam ediyor

Asayiş - 2 gün önce

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Muhittin Ayhan, bayram trafiğinde kazaların önüne geçmek amacıyla yapay zeka destekli yerli ve milli radar sistemlerinin 7 gün 24 saat görevde olduğunu söyledi. Ayhan, bu teknolojinin etkin denetimlerle can kayıplarını azaltmada önemli rol oynadığını ifade etti.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 43 ilin geçiş güzergahında bulunan "kilit kavşak" Kırıkkale’de trafik yoğunluğu artarak devam ediyor. Ankara-Samsun D200 karayolu üzerindeki araç yoğunluğu havadan görüntülendi. Bayram süresince trafik güvenliğini sağlamak amacıyla alınan tedbirleri yerinde incelemek üzere Kırıkkale’ye gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Muhittin Ayhan, Yahşihan ilçesindeki uygulama noktasını İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile birlikte ziyaret etti.

Trafik Başkanı Ayhan, bayram boyunca yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla alınan önlemleri kamuoyuyla paylaştı. Ayhan, İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda, polis ve jandarma dâhil olmak üzere toplam 69 bin 11 trafik görevlisinin 9 gün boyunca sahada görev yapacağını belirtti. Amaçlarının kazaları ve can kayıplarını önlemek olduğunu vurgulayan Ayhan, özellikle hız kaynaklı kazaların önüne geçmek için mobil radarlar ve yeni devreye alınan yapay zeka destekli yerli ve milli radarların gece-gündüz kullanılacağını söyledi.

Elektronik denetleme sistemlerinin 24 saat boyunca aktif olacağını kaydeden Ayhan, bu denetimlerin ceza yazmak için değil, vatandaşların can güvenliğini sağlamak için yapıldığını belirtti. İstatistiklerin sürekli ve yoğun denetimlerin olumlu sonuçlar verdiğini ortaya koyduğunu söyleyen Ayhan, "Biz etkili ve sürekli denetim yaparsak, daha çok kişiye ceza yazmış olmuyoruz; daha çok insanın kurallara uymasını sağlamış, daha çok insanın hayatını kurtarmış oluyoruz. Bu nedenle de tüm gücümüzle sahadayız" dedi.

Vatandaşlara emniyet kemeri uyarısında da bulunan Trafik Başkanı Muhittin Ayhan, emniyet kemerinin trafik kazalarında can kayıplarını yüzde 45, ciddi yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azalttığını aktardı. Otobüs terminalleri ve ara duraklarda da kemer hatırlatma uygulamalarının sürdüğünü anlatan Ayhan, sürücülere sabırlı olmaları ve trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

Metin Ergun'dan Ekonomik Kriz Uyarısı

2025-03-27 13:58 - Ekonomi

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Tefecilikten Tutuklandı

2025-03-28 23:05 - Marmaris

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu

2025-03-28 11:11 - Asayiş

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

Köyceğizli Miniklerden Sıfır Atık Farkındalığı

2025-03-29 11:22 - Gündem

İlgili Haberler

Ters yönden giden motosiklet otomobile çarptı: 1 yaralı

02:32 - Asayiş

Koçarlı Millet Bahçesi fırtınada zarar gördü

02:13 - Asayiş

Fırtınada uçan su deposu, yan evin banyosuna düştü

01:20 - Asayiş

Husumetli olduğu oğlunu vurarak öldürdü

00:55 - Asayiş

Otomobil elektrik direğine çarptı: 3 yaralı

00:26 - Asayiş

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü

13:00 - Spor

Adı börek kendi tatlı

12:58 - Kültür Sanat

Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı

12:47 - Asayiş

Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Cihan Aydın yönetecek

12:33 - Spor

Türk Telekom teknolojisi kütüphanelerle buluşuyor

12:08 - Kültür Sanat