?>

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: “Suriye’ye sağladığımız enerjiyi arttırmayı planlıyoruz”

Enerji ve tabii kaynaklar bakanı bayraktar, uluslararası yenilenebilir enerji ajansı 15. Genel kurulu'na katıldı

Siyaset - 4 hafta önce

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) 15. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Suriye’ye sağladığımız enerjiyi arttırmayı planlıyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) temaslarına devam ediyor. Bakan Bayraktar, başkent Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) 15. Genel Kurulu’na katıldı. “Gelişmekte Olan Ülkelerde Enerji Dönüşüm Yolları” başlıklı panelde konuşan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında artan enerji talebini karşılamak, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve karbon nötr bir ekonomi olmak gibi üç temel meselesinin bulunduğunu belirterek, bu konularla alakalı uzun vadeli bir strateji geliştirdiklerini ifade etti. Bu stratejide yenilenebilir enerjinin önemli bir rol oynadığına işaret eden Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünü 32 gigavata çıkarttıklarını kaydederek, hanelerde kullanılan elektriğin tamamının güneş ve rüzgardan sağlandığını bildirdi. “Yeşil şebeke”

Yenilenebilir enerjide kurulu gücü 120 gigavata yani 4 katına çıkarma hedeflerinin olduğunu belirten Bakan Bayraktar, “Bunu başarmak için yaklaşık 80 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyacımız var. Ayrıca daha dayanıklı ve güçlü bir enerji şebekesine de ihtiyacımız var. Buna ‘yeşil şebeke’ diyoruz ve iletim 2.0 tarzında bir sistem kuracağız. Şebeke tarafında önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 28 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyacımız olacak” dedi. “Suriye’ye sağladığımız enerjiyi artırmayı planlıyoruz”

Bölgesel iş birliklerinin önemine değinen Bayraktar, “Komşularımızla olan enterkonneksiyonlarımızı artırmayı ve üç katına çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an Irak’a enerji sağlıyoruz. Yakın zamanda Suriye’ye sağladığımız enerjiyi de artırmayı planlıyoruz ve umarız bölgede istikrar sağlanır. Bu nedenle bölgesel bağlantılar ve iş birliği her zamankinden daha önemli” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

İlgili Haberler

AK Parti Batman İl Başkanı Şansi, STK temsilcileriyle bir araya geldi

16:42 - Siyaset

Trump’ın Gazze açıklaması Van’da protesto edildi

14:53 - Siyaset

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, OHAL ilan edilen Santorini’de

14:11 - Siyaset

Başkan Kurnaz: "Ortak sevdamız İlkadım"

13:49 - Siyaset

Yeni Merkez İtfaiye Binası’nın açılışı yoğun katılım ve coşkuyla yapıldı

12:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık