?>

Enerjisa Enerji yılın ilk yarısında gelirlerini 18.3 milyar TL’ye yükseltti

Enerjisa enerji ceo'su murat pınar

Ekonomi - 8 ay önce

Enerjisa Enerji, 2024 yılının ilk yarısında gelirlerini 18.3 milyar TL’ye yükseltti. Enerjisa Enerji, 2024 yılının ilk altı ayında faaliyetlerden kaynaklı gelirlerini18.3 milyar TL’ye yükseltti. Şirket, dağıtım iş kolundaki faaliyetlerden kaynaklı gelirlerini ise yüzde 16 oranında artırdı. Enerjisa 2024 yılının ilk altı ayı için 3.7 milyar TL kaynak ayırarak uzun vadeli yatırım stratejisini önceliklendirmeye devam ediyor. Bu yatırımlar ise güneş enerjisi projeleri ile şirket büyümesinin merkezinde bulunan Müşteri Çözümleri iş kolu yer alıyor. "Türkiye’nin enerji altyapısına yatırım yapmaya devam ediyoruz"

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, "Enerjisa’nın zorlu piyasa koşulları karşısındaki dayanıklılığı ve hedeflerinden şaşmadan ilerlemesi, stratejik vizyonunun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Yalnızca kısa vadeli büyümeye değil, işimizin uzun vadeli sürdürülebilirliğine de olanak sağlayan alanlarda yaptığımız yatırımlara öncelik vermeye devam ediyoruz. Dağıtım iş kolumuzu güçlendirmeye devam ederken bir yandan da güneş enerjisi kapasitelerimizi artırarak, önümüzdeki yıllarda hedeflerimizi destekleyecek sağlam temeller oluşturuyoruz.

Yenilik ve sürdürülebilirliğe olan odağımız, Türkiye’nin enerji dönüşümünde öncü bir konumda olmaya devam etmemizi ve hedeflerimizin yenilenebilir enerji ile ilgili küresel trendlerle paralel şekilde ilerlemesini sağlıyor. İçinde bulunduğumuz zorlu piyasa koşullarına rağmen, sermaye tahsisi ve operasyonel verimliliğe yönelik özverili yaklaşımımız ise istikrarlı sonuçlar vermeye devam ediyor. Bugün yaptığımız yatırımların sadece Enerjisa için değil; paydaşlarımız ve hizmet verdiğimiz topluluklar için aydınlık ve sürdürülebilir bir gelecek sağlayacağına olan inancımız tam" dedi. "İlk 6 aydaki performansımız stratejik hedeflerimizle paralel"

Enerjisa Enerji CFO’su Philipp Ulbrich, "2024 yılının ilk ayındaki finansal performansımız, karmaşık ve zorlu finansal koşullarda bile stratejik yatırımlarımızın başarısını vurguluyor. Dağıtım iş kolumuzda gördüğümüz büyüme ile birlikte güneş enerjisi yatırımlarımızda elde ettiğimiz önemli gelişim, yatırım yaklaşımımızın sağlamlığını ortaya koyuyor.

Enerjisa’nın rekabet gücünü ve şirketin potansiyelini yansıtan Perakende Satış hacimlerinde ise kayda değer bir büyüme olduğunu görüyoruz. Son dönemde tarife düzenlemelerini, ileriye yönelik atılmış önemli ve gerekli adımlar olarak gördüğümü not düşmekle birlikte, tarifelerin enerji üretimi ve dağıtımındaki gerçek maliyetlere uygun hale getirilmesi için daha fazla düzenleyici değişikliğin uygulanmasını da önemli buluyorum. Piyasa güçlü bir şekilde sübvanse edildiği sürece, elektrik ve gaz fiyatlarına yönelik büyük sübvansiyonlar sürdürülebilir olmayacağından, bu gelişmenin Temel Net Gelirdeki potansiyelini tam olarak göremeyeceğiz. Bu artık olsun mu olmasın mı diye konuşmamamız, ne zaman olacağını tartışmamız gereken bir sorun.

Türkiye’nin enerji dönüşümünün başarılı bir şekilde gerçekleşmesini desteklemek adına ülkenin enerji altyapısı ile ilgili yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Düzenleyici kurumların buna uygun piyasa ve düzenleme koşullarının oluşması için yönlendirmelerini bekliyoruz. Uzun vadeli sermaye giderleri programımız, özellikle dağıtım tarafında işletmelerimizin karlı büyümesine olanak sağlayacaktır. 2024 yılının ilk 6 ayındaki performansımız baz alındığında, tüm metriklerde verdiğimiz şirket hedeflerine ulaşacağımıza olan güvenim tam. Şeffaflık, sürdürülebilirlik ve uzun vadeli değer oluşturma taahhüdümüz yaptığımız her şeyin odağında yer almaya devam ediyor ve yatırımcılarımıza istikrarlı bir şekilde getiri sağlarken, önümüzdeki zorlukların da üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

İlgili Haberler

Merkezefendi’de Girişimci Kadınlara Destek Günleri başvuruları başladı

12:49 - Ekonomi

CW Enerji’den 25 milyon dolarlık güneş paneli satışı

12:38 - Ekonomi

Enerjisa Enerji ve Öğretmen Ağı’ndan esenlik odaklı iş birliği

12:34 - Ekonomi

Şekerbank’tan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine özel finansman

12:29 - Ekonomi

7 bin üreticiye bilgilendirme mesajı atıldı

12:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Pastırma ve Levrek Birleşimi Madalya Getirdi

12:20 - Genel

Minibüste 20 Düzensiz Göçmen Yakalandı

11:47 - Asayiş

Kurnaz Tilkiyi Kangal Köpeği Kaçırdı

11:00 - Asayiş

Depresyon ve Anksiyeteye İlaçsız Çözüm

10:54 - Sağlık

10 Yıl Sonra Yeniden Ortaya Çıktı

10:52 - Gündem