?>

Engelli bireyler Artvin rüzgarında özgürlüğe kanat açtı

Türk hava kurumu artvin şubesi, “10-16 mayıs dünya engeliler haftası” kapsamından engelli bireylere yamaç paraşütü heyecanı yaşattı.

Spor - 11 ay önce

Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi, “10-16 Mayıs Dünya Engeliler Haftası” kapsamından engelli bireylere yamaç paraşütü heyecanı yaşattı.

Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Şubesince engellilerin hayatın her alanında var olması gerektiğine dikkati çekmek amacıyla Kemalpaşa ilçesindeki 410 rakımlı Üçkardeşler Tepesi`nde bu yıl da etkinlik organize etti. Yamaç paraşütü pilotları, engelli bireyleri tepeden sahile kadar yaklaşık 6 kilometrelik parkurda uçuş deneyimi yaşadı.

Görme ve bedensel engelli Ayça Cinkaya, Ziya Kar, Ömürcan Tayfun Balmumcu, Hamdi Ustabaş, Tolunay Lokumcu, Aydoğan Can Yılmaz, Türk Hava Kurumu, tecrübeli pilotu Bayram Yücel eşliğinde tandem (ikili) atlayışı gerçekleştirerek, ilk kez bu heyecanı yaşadı. “Uçma fırsatı bulamayan özel vatandaşlarımızı havacılık sporuyla tanıştırdık”

Türk Hava Kurumu Artvin Şube Başkan Emin Üçüncü, yaptığı açıklamada “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Artvin Engelliler Dernek Başkanlığıyla birlikte ortak bir proje hazırladık. İlimizde aileleriyle uçmak isteyen vatandaşlarımız buluştuk. Havacılığı merak eden uçma fırsatı bulamayan vatandaşlarımızı havacılık sporuyla tanıştırdık. Değerli hocamız Bayram Yücel’in katkılarıyla onlara bu heyecanı yaşatıyoruz. ’Uçmak isteyen bu sporu bende tatmak istiyorum’ diyen vatandaşlarımız özellikle böyle özel vatandaşlarımız olursa bizimle mutlaka iletişime geçsinler Türk Hava Kurumu olarak tüm engelli arkadaşlarımızı uçurmaya devam edeceğiz. Sadece yılın belli günlerinde değil istedikleri zamanda buradan güvenli bir şekilde bu güzel manzarada uçurmak istiyoruz. Aynı zamanda uçmayan kalmasın diye Artvin ilimizde başarılı öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor” dedi. “Evlerimizden çıkalım bu güzellikleri tadalım”

Hopa Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Aydoğan Yılmaz ise, “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası hafta kapsamında, Artvin Türk hava kurumun yaptığı bu güzel etkinlikte engelli kardeşlerimize uçma sporunu tanıştırdık. Emeği geçen herkese bu güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımıza buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum evlerinizden çıkalım bu güzellikleri tadalım” diye konuştu..

Bedensel engelli Tolunay Lokumcu (26) ise "Yamaç paraşütüyle Kemalpaşa’ya bir göz attım. Hiç korkmadım. Çok heyecanlıydı herkesi bu heyecanı yaşasın. Korkulacak bir şey yok. Oldukça güvenli” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS'TE YABAN DOMUZLARININ VAHŞİ SALDIRISI

2024-05-09 18:44 - Marmaris

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaray’da tek değişiklik

20:03 - Spor

Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 0 - Bodrum FK: 0 (Maç devam ediyor)

20:17 - Spor

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

20:30 - Spor

Karabük İdman Yurdu ligin en kritik maçına taraftarları davet etti

18:34 - Spor

Beşiktaş kafilesi İzmir’de

17:51 - Spor

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi