?>

Engelliler Günü’nde farkındalık için yürüdüler

Kastamonu'da, 3 aralık dünya engelliler günü kapsamında engelliler ve vatandaşların katılımıyla "engelsiz kastamonu yürüyüşü" gerçekleştirildi. Soğuk havaya rağmen yürüyüşü çok sayıda engelli ve vatandaşlar katıldı.

İnsan - 2 ay önce

Kastamonu’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelliler ve vatandaşların katılımıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kastamonu’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle ve vatandaşların katılımıyla "Engelsiz Kastamonu Yürüyüşü" düzenlendi. Farkındalık oluşturmak amacıyla, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, üniversite öğrencileri ile engelli bireyler ve vatandaşlar katıldı. Kışla Parkı’nda bir araya gelen kalabalık, ellerindeki pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe bazı engelli vatandaşlar ise tekerlekli sandalyelerle katıldı. Soğuk havaya rağmen gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu tarafından çelenk sunuldu.

Yürüyüşün ardından konuşan Yolasığmazoğlu, “Kastamonu engellileri tek bir amaç ve tek bir hedef için yıllardır gayret gösteriyor. Engelliler eğitimde, sağlıkta, istihdamda ve sosyal yaşama katılımda yaşadığı sorunların çözümü için mücadele ediyor. Daha önceleri hayaldi ama artık bazı sorunlarımız çözüldü ve çalışmalar halen sürüyor. Kastamonu’nun geleceği için, yarınlarımız için Kastamonu’da engel yok diye çıktığımız bu yolda amacımıza ulaşmak için siz değerli engelli dostları ile birlikte gelinen nokta yarınlarımız için umut veriyor. !Kastamonu’da engel yok! diye çıktığımız bu yolda özellikle çevre illere nazaran engelli yaşanabilirliği bizleri mutlu ediyor. Yaklaşık 20 dönümün üzerine kurulacak Engelli Yaşam Merkezi için çalışmalar sonuçlandı ve yakın zamanda başlanacak. Bu kompleksle Kastamonu’da engel yok diyebilmek artık daha mümkün olacak" dedi.

Konuşmanın ardından havaya balon bırakıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

(ÖZEL) Yola düşen metal rulolar az kalsın faciaya neden oluyordu

2024-12-03 10:02 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Batman’da 3 kilo metamfetamin ile yakalanan minibüsün sürücüsü tutuklandı

2024-12-01 16:19 - Asayiş

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden imar çalıştayı

2024-12-03 13:48 - Gündem

MARMARİS'İN ANTİK KENTLERİNDE TARİHE YOLCULUK

2024-12-02 11:06 - Marmaris

Muğla’da Pestisit Denetimleri

2024-12-03 09:35 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

İlgili Haberler

Depremde hayatını kaybedenler anısına Süphan Dağı’na tırmanış

17:40 - İnsan

Yaşlı teyze eline aldığı çuvalla karda kaydı

17:21 - İnsan

Başkan Tavlı: "Karla mücadele çalışmalarımız sürüyor, yollarımız açık"

17:33 - İnsan

Çaycuma YKS sınav merkezi oldu

17:16 - İnsan

Bilecik’in geleneği ‘Şifalı Pilav’ vatandaşlardan büyük ilgi gördü

17:15 - İnsan

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık